Als je kind nooit iets vertelt over school

Niet ieder kind vertelt alles wat het die dag op school heeft meegemaakt. Sommige kinderen kletsen je de oren van je hoofd, andere kinderen zeggen nagenoeg niets.

Vaak zien kinderen school als iets van hen zelf. Hierdoor hebben ze weinig behoefte om er over te praten. Dat is helemaal goed, maar als ouder wil je graag weten wat je kind allemaal voor leuke, spannende dingen heeft meegemaakt.

Het trots-boekje

Als je kind weinig vertelt over school kan je samen een trots-boekje maken. Een zelfgemaakt boekje, prachtig door jullie versierd. Hierin kunnen jullie iedere avond voor het slapen gaan samen iets invullen. Hierbij staat de volgende vraag centraal: “Waar was jij vandaag het meest trots op?”. Schrijf deze trots-momenten wel op in het boekje! Anders worden ze vergeten en dat zou zonde zijn. En zo wordt het steeds meer vanzelfsprekend dat jullie samen over de dag kletsen en elkaar heel veel complimenten geven. Daarnaast werk je indirect aan het zelfvertrouwen van je kind. En is natuurlijk mooi meegenomen!