warme truiendag

Blauwe truien dag

Elke dag op kamp reikt de kampbegeleiding een blauwe trui uit aan een kind dat keihard heeft gewerkt om zijn of haar doelen te bereiken die dag. De blauwe-truien-winnaar mag dan een hele dag in de blauwe trui rondlopen. Dat levert een enorme boost op! Op kamp is een speciale 'blauwe truien commissie' aangesteld die de hele dag goed zijn ogen open houdt en mogelijke kandidaten spot. Kinderen die hard aan hun persoonlijke doelen werken komen in aanmerking. Natuurlijk heeft elk kind zijn eigen doelen opgesteld. Het gaat vooral om nieuw gedrag uitproberen; voor de groep durven staan; een mop vertellen; vrienden maken. 

Van de uitreiking wordt echt iets magisch gemaakt. Het is het mooiste stermoment van de dag!  En winnaars krijgen zo'n ongelooflijke boost voor hun zelfvertrouwen! Het is een bevestiging van de durf en lef die ze getoond hebben. Het mooie is dat ze de volgende dag meestal nog meer nieuw gedrag durven uitproberen. 

De blauwe trui staat ook wel bekend als 'Oscar trui' op Stay Strong kamp, omdat ze tijdens dat kamp aan een film werken. En tijdens Maankamp is de blauwe trui een rode trui. 

-Door Chulah Berkowitz