de  sterkamp bubbel

De Sterkamp Bubbel

Puck Bouwens is stagiair bij Stichting De Ster. Afgelopen meivakantie is zij voor het eerst meegeweest op een Sterkamp en heeft aan den lijve ondervonden hoe een Sterkamp bubbel aanvoelt. Ze schrijft erover in dit blog.

Sinds februari loop ik stage op het kantoor bij Stichting de Ster. Toen ik de vacature las, sprak de Stichting mij meteen aan. Kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben, krijgen een sociale vaardigheidstraining en weerbaarheidstraining aangeboden in een week waar ook plezier maken als heel belangrijk wordt gezien. Echt helemaal top dus! Tijdens mijn stage werk ik op het kantoor van de Stichting én ga ik drie keer mee op kamp dit jaar. Op kantoor ben ik constant bezig met de voorbereidingen voor de kampen. Best gek eigenlijk toch: zoveel bezig zijn met voorbereidingen, waarvan ik zelf nog eigenlijk geen idee heb wat het nou precies inhoudt? In de eerste paar maanden van mijn stage vond ik dit dan ook af en toe best wel vreemd. Ik hoorde natuurlijk alleen maar enthousiaste verhalen om mij heen, wat mij steeds nieuwsgieriger maakte! “Puck, wanneer je bent geweest, weet je precies wat er bedoelt wordt met De Sterkamp bubbel”. Dit is dus echt een begrip.

Na veel voorbereidingen was het eind april dan eindelijk tijd voor mijn eerste Sterkamp. Met alle verhalen en indrukken van heel veel ervaren Sterkamp begeleiders ben ik op vrijdagavond aangekomen in Putten, de locatie van Sterkamp 67 en dé plek waar we aankomende week aan de slag zouden gaan om 21 kids tussen de acht en de twaalf jaar de week van hun leven te bezorgen. Ik had er mega veel zin in en had door al deze indrukken en verhalen eigenlijk geen idee wat ik nou echt van zo’n week Sterkamp kon verwachten. Eindstand: Niet alleen de kids hebben volgens mij de week van hun leven gehad. Ook ik weet nu eindelijk wat er met de Sterkamp bubbel bedoeld wordt. Een week vol plezier, leerzame momenten (voor zowel de kids als mijzelf) en voornamelijk heel veel positiviteit: héérlijk!! Het was geweldig om te zien hoe we voor de kids binnen een dag een veilige omgeving creëerde met het team, waarin zij zichzelf durfden te zijn en grote stappen maakten. Nu ik dit opschrijf besef ik het zelf ook: Het gevoel van de Sterkamp bubbel valt niet in het kort te omschrijven, dat moet je meemaken. Met veel plezier ben ik dan nu ook al weer bezig met de voorbereidingen voor de kampen in de zomervakantie! Zelf ga ik op SterkID, een kamp voor kids die naar de brugklas gaan na de zomervakantie; een nieuw kamp voor mij, maar ik twijfel er geen seconde aan dat dit gevoel ook daar aanwezig zal zijn!

Puck Bouwens