kinderen in korte rokjes en lage broeken

Pubers vallen nogal eens op door hun kledingkeuze. Rokken zijn te kort, broeken te laag en strings en boxers horen ónder de kleding.

Terwijl de gemiddelde vader in Nederland zich hier al generaties lang druk over maakt, kunnen zij dit beter toejuichen. Het is een gezonde ontwikkeling. De pubers zijn volwassen aan het worden, maar dat gaat nooit ineens.

Op ongeveer 13 jarige leeftijd gaat een kind zich los maken van zijn/haar familie, zodat het de ruimte krijgt om samen met andere jongeren te gaan experimenteren met zijn/haar identiteit. In deze fase is een vriendengroep dan ook van groot belang. Iedere vriendengroep bestaat uit jongeren die zich houden aan dezelfde gedragscodes, muziek- en kledingstijl. Het behoren tot een vriendengroep dient als tussenfase om je uiteindelijk te ontwikkelen tot een onafhankelijk persoon. Het is dan ook niet gek dat het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van jongeren die bij een groep horen, waar zij zelf voor hebben gekozen, hoger is dan bij jongeren die niet bij een groep horen.

Ga mee winkelen

Stoor je als ouder niet aan dat vette, te lange haar en die te korte rokken maar ga juist een keer mee winkelen. Hiermee toon je interesse in de nieuwe leefwereld van jouw kind. Voordat je het weet is je kind volwassen en zitten die strings en boxers weer ónder de kleding!