Persbericht

Stichting De Ster introduceert medio 2019 een nieuw kamp speciaal voor 7 en 8 jarigen én organiseert op dit kamp een unieke oudertraining om het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten!

Amsterdam, 7 februari 2019. Stichting De Ster organiseert, na een succesvolle pilot in 2018, het eerste kamp specifiek voor kinderen van 7 en 8 jaar oud. Dit kamp heet Startkamp, zal plaatsvinden in juni en is gericht op het boosten van het zelfvertrouwen van deze jonge kinderen! Bij kinderen van 7 en 8 jaar wordt het contact met leeftijdsgenootjes steeds belangrijker. Dit is voor sommige kinderen best lastig en kan voor onzekerheid zorgen. Tijdens Startkamp, een lang weekend vol plezier en structuur, zullen de kinderen aan de slag gaan met verschillende thema's: vriendschap, emoties herkennen, benoemen en reguleren en opkomen voor zichzelf. Zo zullen zij vaardigheden en tools aanleren en succeservaringen opdoen in contact met leeftijdsgenoten, zodat hun zelfvertrouwen groeit. Wat Startkamp extra bijzonder maakt is dat er een oudertraining is toegevoegd aan het programma om het zo voor de kinderen makkelijker te maken samen met hun ouders het zelfvertrouwen te laten groeien.

Oudertraining
Rosanne Vos: “De afgelopen jaren krijgen wij als Stichting De Ster vaak te maken met de vraag of wij ook de ouders zouden kunnen helpen en begeleiden in het vergroten van het zelfvertrouwen van hun kind. Ouders zijn vaak zoekende in hoe zij het beste hun kind kunnen helpen en begeleiden en willen graag meewerken aan het geluk van hun kind. Na het draaien van een succesvolle pilot en zeer enthousiaste reacties van de ouders en kinderen, hebben wij besloten om Startkamp een vast onderdeel te laten worden van ons aanbod in de vakantiekampen die wij jaarlijks organiseren”.
In dit kampweekend (vrijdag-maandag) gaan wij samen met het kind hard aan de slag om stappen te zetten. Hoe jonger kinderen zijn, des te meer nabijheid en steun zij nodig hebben van hun ouders om nieuwe vaardigheden aan te leren en eigen te maken.
Daarom vindt op de maandag een oudertraining plaats op het Startkamp en wordt het kamp afgesloten samen met de kinderen en hun ouders. Tijdens deze oudertraining krijgen de ouders in het ochtendprogramma theoretische uitleg in hoe zij het zelfvertrouwen bij hun kind kunnen stimuleren. In de middag draaien zij het volledige kampprogramma met de kinderen mee, een unieke kans! Ouders krijgen hierdoor meer inzicht in de problemen die hun kinderen ervaren en zij krijgen meteen ook handvatten mee om in toekomstige situaties hun kinderen het beste te kunnen begeleiden.

Hoe mooi is het als je je kind dat op die leeftijd al kan meegeven?

---------------------------------------------EINDE PERSBERICHT------------------------------------------------
Niet voor publicatie: Noot voor de redactie
Voor interviewverzoeken neem contact op met Stichting De Ster 020- 428 12 30 en vraag naar Roos Goosen (persvoorlichter) of Fleur Termijtelen (directeur).

Stichting De Ster is al 15 jaar expert op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en organiseert vakantiekampen -voor kinderen van 7 tot 23 jaar- waar leren en plezier maken hand in hand gaan. Op kamp zetten bevlogen professionals en vrijwilligers samen een onvergetelijke week neer waarin plezier centraal staat en waar ieder kind met meer zelfvertrouwen het kamp verlaat!  De unieke aanpak van De Ster, de STERK-formule, is wetenschappelijk (UvA) bewezen effectief en vooral ontzettend leuk. Tijdens de kampen overnachten de kinderen op prachtige locaties in midden Nederland.  www.stichtingdester.nl.