Furtjuh alias Rutger Vink

Rutger Vink met Stichting De Ster op RTL Late Night

YouTuber Rutger Vink alias Furtjuh, bezocht Stay Strong kamp en vertelde erover in RTL Late Night samen met Simone, deelneemster aan de kampen van De Ster. Rutger Vink  hielp op 15 augustus mee op zomerkamp Stay Strong van Stichting De Ster om samen met kinderen een film te maken over het thema buitensluiten. Kinderen van 13 t/m 17 jaar gaan mee op Stay Strong kamp om te werken aan hun zelfvertrouwen. In het dagelijks leven ervaren deze kinderen aan den lijve wat het is om buitengesloten te worden of ze doen er zelf aan mee. Hulpmiddel op kamp is het maken van een eigen film over het thema ‘buitensluiten’. Ze kregen les in o.a. script schrijven en acteren. Rutger Vink kwam een dag langs om de kinderen te helpen bij het maken van de film en te praten over onzekerheid, cyberpesten en over buitensluiten in het algemeen.

Jacqueline Vizee: manager van MAAK: “Veel YouTubers die populair zijn, delen hun onzekerheden met hun volgers om er zo voor te zorgen dat er geen hoge drempels meer zijn voor deze volgers om hun onzekerheden te delen”. Rutger: “Ik weet zelf wat het is om weinig zelfvertrouwen te voelen. Mijn eigen middelbareschooltijd vond ik niet de leukste tijd van mijn leven. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig de puberteit kan zijn. Sommige kijkers worstelen ook met onzekerheid en ik merk dat ze er iets aan hebben als ik een onderwerp als pesten bespreekbaar maak. Via mijn eigen Youtube kanaal probeer ik kinderen te stimuleren om zich zekerder over zichzelf te voelen. Bijvoorbeeld met mijn hashtag #leukgenoeg. Het is heel makkelijk om dingen af te kraken. Dat gebeurt ook het meest op internet. Mijn insteek is positief. Dat herken ik ook in de werkwijze van Stichting De Ster en daarom wilde ik eens kijken bij hen op kamp.”

Recente onderzoeken wijzen uit dat veel jongeren last van onzekerheid hebben en daardoor stress ervaren (bron Metro). Ruim 11 procent van de jongeren tussen de 15 en 18 jaar wordt geconfronteerd met cyberpesten. Ook is er een duidelijke link tussen cyberpesten en gepest worden op school (bron: CBS; stoppestennu.nl).

Bekijk hier het item in RTl Late NIght