VACATURE HOOFD PEDAGOOG KANTOOR DE STER!

FUCTIEOMSCHRIJVING (GZ-) PSYCHOLOOG / PEDAGOOG, MINIMAAL 0,6 FTE

Stichting De Ster organiseert laagdrempelige hulpverleningstrajecten voor kinderen en jongeren. Door middel van bewezen effectieve programma’s, biedt De Ster 5 verschillende soorten vakantiekampen op het gebied van het versterken van het zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren (7-17 jaar). Bij de kampen van De Ster staat lol en plezier hebben voorop en leren kinderen spelenderwijs (en wetenschappelijk bewezen) sociale vaardigheden en andere handvatten toe te passen.

Voor ons kantoorteam in Amsterdam zoeken wij een (GZ-) psycholoog / pedagoog (minimaal 24 uur per week) per zsm.
In deze uitdagende en afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de (continue ontwikkeling van de) inhoudelijke kwaliteit van de zorg die wij aan kinderen bieden en de uitvoering daarvan. Ook zorg je ervoor dat het team van pedagogen/psychologen/stagiairs hun werk uitstekend kunnen doen en help je hen bij lastige situaties.
Daarnaast ben je telkens weer in staat om onze zorg te verbeteren, te vernieuwen en uit te breiden zodat de kinderen nog beter geholpen kunnen worden. Je bent de spil tussen de ontwikkeling en de uitvoering van de zorg die Stichting De Ster biedt. Je werkt hiervoor nauw samen met het team op kantoor (psychologen, vrijwilligerscoördinatoren, organisatie & planning, communicatie & PR en directeur), de betrokken freelancers en vrijwilligers, onze contacten op universiteiten, gemeenten en tal van hulpverlenende instanties.

Welke taken en verantwoordelijkheden bieden wij?
● Verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van de kampen en de bestaande producten.
● Verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van nieuwe producten.
● Leiding geven over team pedagogiek.
● Verantwoordelijk voor de (pedagogische) inhoud van de communicatie naar de vrijwilligers van de kampen en het pedagogisch inhoudelijk opleiden van de vrijwilligers in de verschillende rollen.
● Verantwoordelijk voor de pedagogische afhandeling van de kampen.
● Mee als Hoofd Coach op kamp (indien mogelijk, geen voorwaarde) of zijnde Achterwacht tijdens kampweken (2 à 3 keer per jaar).
● Actief samenwerken met kantoorteam en aanwezig bij wekelijks overleg.
● Verantwoordelijk voor het pedagogisch beleid bij samenwerkingen met andere organisaties en media.
● Opleidingsmogelijkheden binnen de functie.

Wat vragen wij van jou:
● Representatief, professioneel, communicatief, flexibel en positief ingesteld.
● Opleiding Psychologie Kind en Jeugd of Orthopedagogiek afgerond, minimaal 5 jaar werkervaring vereist, BIG registratie als GZ-psycholoog heeft voorkeur maar is geen vereiste.
● Bereidheid om te werken in sommige weekenden en kindervakanties.
● Ervaring als Hoofd Coach op kamp en ervaring met het intake-proces van Stichting De Ster is een pré, geen vereiste.
● Inzicht in kamp en een kritische blik op de producten zoals deze nu ingezet worden.
● Ondernemend ingesteld en een creatieve blik op eventuele nieuwe producten.
● Ervaring met voor groepen staan en trainingen geven is een pré.
● Beschikt over VOG.
● Kennis met wetenschappelijk onderzoek is een pré.
● Kan de pedagogische kennis op een speelse manier inzetten.
● Leidinggevende kwaliteiten en ervaring.
● Meedenken op directieniveau op gebied van pedagogiek. Het grotere belang en de toekomstvisie van De Ster beschermen en naleven.

Salaris
Marktconform, Stichting De Ster valt onder cao Social Work.

Reageren
Reageren op deze vacature kan tot maandag 7 januari 2019. Stuur je sollicitatie en motivatiebrief of -filmpje naar Fleur Termijtelen: fleur@stichtingdester.nl. Voor vragen rondom deze vacature kun je contact opnemen met De Ster via 020-4281230.