Wat je kan doen als je kind nooit wordt uitgenodigd voor kinderfeestjes

Het is hartverscheurend als ouder om te ervaren dat je kind niet wordt uitgenodigd voor kinderfeestjes. Daarom is het belangrijk om direct aan de slag te gaan en te kijken naar de onderliggende oorzaak.

Komt het omdat je kind het lastig vindt om vriendjes te maken of vindt hij/zij het juist lastige om vriendschappen te onderhouden of staat het verlegen zijn in de weg. Maak hier niet iets groots van, legje kind wel uit dat jullie hem/haar gaan helpen hier beter mee om te gaan. Maak duidelijk dat het niet erg is en dat iedereen blijft leren in het leven. Zelfs opa's en oma's zijn nog dingen aan het leren, dat is alleen maar leuk.

Sociale vaardigheidstraining

Je zou kunnen kijken naar een sociale vaardigheidstraining bij jullie in de buurt. Hier kan je kind werken aan zijn/haar zelfvertrouwen, basishouding en technieken om contact te maken. Bij de Ster zijn organiseren wij al 10 jaar vakantieweken voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op dit vlak. Wij hebben een eigen unieke aanpak ontwikkeld die bijzonder effectief is maar vooral ontzettend leuk. Een week lang leren kinderen onder leiding van professionals met en van elkaar en gaan zij aan de sag met thema's als zelfvertrouwen, sociale weerbaarheid, sociale contacten en assertiviteit. De kinderen sluiten vreindchappen, maken een bijzondere ontwiikkeling door op sociaal gebied en komen trots thuis na de week ban hun leven. Een succeservaring die niemand hem/haar eer kan afpakken.

Het is makkelijker vrienden maken in een nieuwe omgeving.

Het is fijn als je kind al datgene wat hij/zij geleerd heeft vervolgens in de praktijk mag brengen een nieuwe sociale omgeving. Denk hierbij aan een sportclub, dans- of toneelgroep of de scouting. Laat de keuze vallen op iets waar je kind echt in uitblinkt, zodat hij werkt vanuit zijn talenten. Het is makkelijker om in een nieuwe omgeving vrienden te maken, dan een bestaande situatie te veranderen. Dit zal je kind ontzettend veel zelfvertrouwen geven. Ook zorgen deze nieuwe vrienden ervoor dat je kind zich minder afhankelijk voelt van vriendschappen op school, waardoor het makkelijker wordt deze bestaande schoolsituatie te veranderen.

Creëer een eigen club

Een eigen club met een echt clubhuis kan wonderen doen. Je kind een club oprichten, met de schuur in jullie tuin als clubhuis. Moet je eens kijken hoe spannend de anderen op school dat vinden. Zo creëer je voor je kind nieuwe kansen voor vriendjes en veel gezelligheid en zal het eerstvolgende feestje een groot succes worden!

Meer weten over de vakantieweken van De Ster, klik dan hier.