Sterkamp

Op Sterkamp gaan kinderen van 8 tot 13 jaar aan de slag met thema's als vrienden maken, zelfvertrouwen en pesten. In een onvergetelijke vakantieweek vol verrassingen, uitdagingen en leuke activiteiten, leren kinderen onder professionele begeleiding van en met elkaar.

De Ster is al 10 jaar expert op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en organiseert kindervakanties waar leren en plezier maken hand in hand gaan. De unieke aanpak van De Ster, de STERK-formule, is wetenschappelijk bewezen effectief en vooral ontzettend leuk. Tijdens De Ster vakanties overnachten de kinderen op een fijne en sfeervolle locatie midden in de natuur.

'Dankzij Sterkamp is Wout sterker geworden, heeft hij meer zelfvertrouwen en heeft hij nu twee vrienden met wie hij samen erg veel plezier heeft.'

Dit leren kinderen op Sterkamp

Onder leiding van enthousiaste professionals werken de kinderen op een leuke en speelse manier aan hun ontwikkeling hierbij is veel aandacht voor:

 • Zelfvertrouwen
 • Zelfbeeld
 • Sociale vaardigheden
 • Sociale weerbaarheid
 • Assertiviteit
 • Contact leggen en vrienden maken
 • Op jezelf en anderen vertrouwen
 • Omgaan met pesten
 • Lichaamstaal
 • Inzicht in gedachten, gevoelens en gedrag
 • Rustgevende technieken
 • Het (her)kennen van je eigen kracht

Daarnaast werken kinderen samen met een eigen mentor aan persoonlijke doelen.

Zo ziet een week Sterkamp eruit

Naast vele bijzondere kampactiviteiten volgen de kinderen gedurende de week verschillende programma-onderdelen die op elkaar aansluiten:

Sterclub

In de Ster-club werken kinderen in kleine groepjes met elkaar samen onder leiding van een psycholoog. Ze leren dat gedachten, gevoelens en gedrag elkaar beïnvloeden en hoe je op verschillende manieren met lastige situaties om kunt gaan. 

Stertheater

Onder leiding van acteurs brengen kinderen in het Ster-theater met veel humor de lessen uit de Ster-club in de praktijk. In rollenspellen kunnen kinderen oefenen met lastige situaties, waardoor de relatie tussen theorie en praktijk echt duidelijk wordt. 

Sterspel

Spelenderwijs werken kinderen onder leiding van bewegingsdeskundigen indirect aan verschillende doelen. Alles draait om samenwerken, plezier en spelvreugde. Met een eigen mentor werken kinderen dagelijks aan hun persoonlijke doelen. De kinderen geven elkaar tips, oefenen met elkaar in rollenspellen en leren zo van en met elkaar.

Klik hier voor nog meer filmpjes.

Ervaringen van ouders

Ouders van Wout

'De laatste weken voel ik regelmatig de behoefte om jullie te bedanken voor wat jullie voor Wout hebben gedaan tijdens Sterkamp. Na die week zei de leerkracht: Wout straalt helemaal, en dat was ook zo. Hij heeft het zo fijn gehad bij jullie. Dankzij Sterkamp is Wout sterker geworden, heeft hij meer zelfvertrouwen en heeft hij nu twee vrienden met wie hij samen erg veel plezier heeft. Hij gaat alleen op pad (zonder ons als ouders mee te vragen) en geniet van dat avontuur. Wout is vrij. Zo voel ik dat. Vrij om de wereld in te gaan. En dat was precies wat hij nodig had. Wout heeft het regelmatig over Maankamp. Enorm bedankt!' 

Moeder van Odine

'Odine kwam laaiend enthousiast terug van kamp. Iedere dag nieuwe verhalen, alle liedjes werden gezongen. Ze heeft het als één groot feest ervaren. Veel geleerd, zonder het te ervaren als 'leren', en veel plezier gehad. Als ze een complimentje krijgt maakt ze lachend een buiging, in plaats van verlegen weg te duiken. Ze is veel kletseriger aan tafel en dat valt ook haar oudere zussen op. Ze laat zich minder makkelijk ondersneeuwen en zegt "maar ik was nog niet klaar met mijn verhaal!" Als ik Odine een complimentje geef omdat ze niet boos/verdrietig wordt omdat een vriendin een afspraak afzegt, roept Odine stralend "Oh, maar dat heb ik ook geleerd op Sterkamp". En ze geeft daarna een uitgebreide uitleg over de stermometer. Vooraf waren we afwachtend, 'eerst zien dan geloven', maar we zijn onder de indruk van de organisatie, het programma en jullie positieve houding.  Ze heeft op Sterkamp de tijd van haar leven gehad. We hebben haar zelden zo enthousiast meegemaakt. Alleen dat was voor ons al bijna voldoende geweest, maar... Odine heeft er echt iets aan gehad. Ze is er veel 'steviger' uitgekomen. Jullie nogmaals heel erg bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben.'

Moeder van Renske

'Wat een superweek heeft Renske gehad met jullie!!! Ik werd al helemaal blij van de 2 uur bij het afzetten van Renske op het kamp; kan me zo voorstellen dat ze genoten heeft! De betrokkenheid, warmte, begeleiding, gezelligheid, professionaliteit, zorgzaamheid en dat ook nog op vrijwillige basis heeft diepe indruk op mij gemaakt! Renske wil nu al graag naar Maankamp!'

De kosten voor deelname aan Sterkamp

De kosten Sterkamp bedragen 805,- Euro. Dit is inclusief intake, de vakantieweek, een follow-up gesprek en een half jaar Sterpoli. Kun je de ouderbijdrage niet (volledig) betalen? Kijk dan bij mogelijke vergoedingen.

De intake

Voorafgaand aan ieder Sterkamp vindt een intake plaats. Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging om samen met jouw zoon/dochter langs te komen. Tijdens de intake worden er verschillende gesprekken gevoerd en wordt aan zowel de ouders als de kinderen gevraagd enkele psychologische vragenlijsten in te vullen. Natuurlijk is er alle gelegenheid om ook zelf vragen te stellen. Na de intake wordt beoordeeld of de vakantie geschikt is voor het kind en hoe hij/zij tijdens de vakantie het best kan worden begeleid. Als jouw zoon/dochter met ons meegaat op kamp ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten. Dit rapport geeft een indicatie van de ontwikkeling van je kind.

De vakantieweek

Naast alle gewone kampactiviteiten krijgt ieder kind ook 28 uur coaching en persoonlijke begeleiding in een week. Onze aanpak is gebaseerd op verschillende psychologische theorieën, praktische vaardigheden zoals emotieregulatie en sociale vaardigheden. Deze theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een leuk programma waarin onder andere sociale vaardigheidstrainingen, speltherapie, bewegingstherapie en individuele coaching op een speelse manier zijn opgenomen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak ijzerSTERK en uniek.

De follow-up

Na Sterkamp vindt er een follow up gesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat de belangrijkste leerdoelen zijn geweest en welke ontwikkelingen er hebben plaatsgevonden. Daarnaast krijgt u pedagogische tips hoe u uw kind optimaal kunt ondersteunen in de toekomst.

De Sterpoli

Zowel ouders als kinderen kunnen met al hun vragen terecht bij ons online adviesbureau De Sterpoli. De Sterpoli is te bereiken via: sterpoli@stichtingdester.nl

Mogelijke Vergoedingen

Een vergoeding via de aanvullende verzekering

Diverse verzekeraars vergoeden voor een deel de kosten van onze vakantieweken. U kunt dit zien in uw polisvoorwaarden onder het kopje ‘therapeutische vakantiekampen’.

 • Avero Achmea
 • CZ
 • De Friesland
 • Delta Lloyd
 • HollandZorg
 • Interpolis
 • Ohra
 • Pro Life
 • Promovendum
 • Salland
 • Zilveren kruis
 • Zorg en Zekerheid

Het Persoonsgebonden Budget

Bij de meeste indicaties worden de kosten voor onze vakantieweken vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget

Kortingsplekken

Wij willen zoveel mogelijk kinderen een kans geven om met één van onze vakantieweken mee te gaan. Daarom bieden wij in samenwerking met verschillende fondsen kortingsplekken aan. Neem hiervoor contact met op met door een mail te sturen naar info@stichtingdester.nl.

Wetenschappelijk bewezen effecten

In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam doen wij blijvend onderzoek naar de korte- en langetermijneffecten van onze vakantieweken.

Uit deze onderzoeken blijkt dat kinderen zes weken na Sterkamp aanzienlijk minder angstig zijn in sociale situaties. Na een half jaar is dat effect nog steeds aanwezig. Daarnaast is een positieve verandering te zien op het gebied van sociale acceptatie, zelfvertrouwen, sociale problemen en teruggetrokken gedrag.

Direct inschrijven

Kampen 2019

Sterkamp 85 - locatie De Kleine Voordijk - Putten: 20 oktober t/m 25 oktober 2019 inschrijven

 

Kampen 2020

Sterkamp 86 - locatie De Kleine Voordijk - Putten: 26 april t/m 1 mei 2020 inschrijven
 

Sterkamp 87  19 t/m 24 juli 2020  inschrijven

Sterkamp 88  26 t/m 31 juli 2020  inschrijven