In de Media

De Ster is sinds haar oprichting verschillende malen in de media geweest.  Een klein overzicht:

 

 

Eenvandaag

 

Achtergrondprogramma EenVandaag interviewde De Ster en hoogleraar Micha de Winter. Centraal stond de vraag of een vakantiekamp wel de oplossing is voor kids die wat extra steun kunnen gebruiken. Kijk hier

Jeugdjournaal 2016

Het SterkID kamp voor kids die naar de brugklas gaan, kreeg bezoek van het jeugdjournaal afgelopen zomer (2016). Het Jeugdjournaal liet de kinderen zelf vertellen waarom ze mee op kamp gingen. 

Editie NL

En Nog een bezoek voor SterkID kamp: Editie NL vroeg zich af of en nou betuttelend is zo'n kamp of juist noddzakelijk? 

Koningin Maxima op bezoek bij Maankamp
Hart van Nederland

Gepeste Melissa siert Kinderpostzegel

De 14-jarige gepeste Melissa uit Nunspeet is dit jaar uitgeroepen tot ambassadeur en het gezicht van de Kinderpostzegelactie 2015. Na een moeilijke periode op de basisschool, kreeg zij een flinke steun in de rug tijdens zomerkamp en begon zij met meer zelfvertrouwen aan haar nieuwe avontuur als brugger. Haar inspirerende verhaal maakt haar tot ambassadeur.
Melissa mag in september het eerste velletje postzegels verkopen, maar aan wie wordt nog even geheim gehouden. Ook komt de tiener op de bestelenvelop te staan en wordt haar verhaal gebruikt in lesmethoden. Ze vertelt haar emotionele verhaal in een filmpje dat op scholen vertoond wordt.

Klik hier voor het filmpje.

 

RTV Utrecht

RTV Utrecht op bezoek bij Stay Strong

4 in het land

4 in het land op bezoek bij Sterkamp

De Ster in de finale van Oranje Fonds Kroonappels 2013
Brief van Mark Rutte aan twee dappere Sterkampers

Datum 15 december 2011
Betreft Pesten op school

Beste Esmée en Carolijn,

Veel dank voor jullie brief. Jullie schrijven mij dat jullie vinden dat er nog te vaak wordt gepest op school en dat het niet altijd door de leerkrachten kan worden opgelost. Om pesten onder de aandacht te brengen zijn jullie een handtekeningenactie begonnen. Ik ben onder de indruk van het aantal handtekeningen dat jullie hebben verzameld.

Net als jullie vindt het kabinet dat pesten gemeen is en dat pesten moet worden voorkomen. Daarom hebben scholen een verplicht veiligheidsplan. Hierin staan de afspraken die de school heeft gemaakt om pesten te voorkomen en tegen te gaan. Veel scholen hebben ook een pestprotocol. Hierin staat bijvoorbeeld wat de school vindt wat pesten is, hoe de school kan merken wanneer iemand wordt gepest en hoe de school hiermee omgaat.

Het kabinet vindt het belangrijk dat de school samenwerkt met ouders en leerlingen om pesten te voorkomen. De school kan bijvoorbeeld afspreken welk gedrag wel en welk gedrag niet wordt geaccepteerd op school. Ook kan de school samenwerken met andere organisaties zoals bijvoorbeeld de Sterkampen waar jullie naar toe gaan. Ik vind het goed om te lezen dat op Sterkampen ook aandacht wordt besteed aan pesten op school en hoe dat is te voorkomen.

Nogmaals wil ik jullie bedanken voor jullie brief en wens ik jullie veel plezier toe.

Met vriendelijke groet,

Mark Rutte
Minister-president

 

Judokampioen Nicoline is ook vrijwilliger op Sterkamp