binden-en-boeien-team-stichting-de-ster-vrijwilligers

Binden & Boeien team: "Ik word blij van de grappen en grollen die er altijd bij komen kijken"

Een oud vrouwtje huppelt en zingt door de stad, een boswachter zit neuriënd op een bankje en een meisje rent in een prinsessenjurk op het plein. Als je ze dichterbij bekijkt, zie je dat ze verkleed zijn en samen de grootste lol hebben. Waar heb ik het over? De vossenjacht georganiseerd door het Binden & Boeien team van Stichting De Ster. Maar wie zijn dat precies en wat doen zij precies voor de stichting? Dit interview met Linda en Laurens uit het team geeft ons meer inzicht!

Wat houdt het Binden & Boeien team precies in?

Laurens: “Het Binden & Boeien team is een groep betrokken vrijwilligers die, door het organiseren van activiteiten, probeert nieuwe en oude vrijwilligers te enthousiasmeren voor de stichting en betrokken te houden bij de stichting.”

Linda: “De naam zegt het inderdaad eigenlijk al. We organiseren allerlei activiteiten gedurende het jaar, buiten de kampweken om. Zo kunnen mensen die elkaar bijvoorbeeld op kamp hebben ontmoet makkelijk in contact blijven met elkaar en hun kampervaringen delen. Ook nemen we na de kampweken contact op met alle vrijwilligers zodat ze ervaringen kunnen delen en feedback kunnen geven op wat ze hebben meegemaakt gedurende de kampweek. Hierdoor voelen ze zich ook gehoord.”

Wat is de missie van het Binden & Boeien team?

Linda: “Binding aangaan met vrijwilligers met veel plezier en enthousiasme. Dit doen we door activiteiten te organiseren met thema’s die te maken hebben met de stichting. Op die manier kunnen we ook vrijwilligers enthousiast blijven houden voor de kampen en de stichting.”

Wat maakt het dat jullie in het Binden & Boeien team zitten?

Laurens: “Ik ben vorig jaar rond mei gevraagd omdat de toenmalige groep dacht dat ik een leuke toevoeging zou zijn, iemand die zich wel wilde inzetten voor de stichting. Het is voornamelijk heel leuk en gezellig om in het team te zitten! Iedereen zit vol ideeën en is erg betrokken bij de stichting.”

Linda: “Ik begon als begeleider bij De Ster en vond dit zo fantastisch leuk! Ik had gelijk een klik met alle begeleiders en heb er ook vrienden aan overgehouden. Ik merkte dus dat ik het hartstikke leuk vond om met de stichting bezig te zijn, zowel om met pedagogiek bezig te zijn als met de mensen in contact te blijven. Het zijn namelijk ook allemaal ondernemende en creatieve mensen, die open in het leven staan. Ik vind het daarom echt leuk om contact te hebben met deze vrijwilligers. Ik kan echt mijn ei kwijt door me bij dit team aan te sluiten en op die manier contacten te blijven aangaan.”

Wat voor mensen maken deel uit van het Binden & Boeien team?

Laurens: “Eigenlijk heel verschillende mensen, al zijn mensen met iets van een psychologische achtergrond wel oververtegenwoordigd. Wat bij De Ster ook weer niet zo gek is natuurlijk. Maar het zijn allemaal mensen die zich graag wat extra inzetten om leuke dingen te organiseren voor de stichting.”

Waar worden jullie blij van als jullie denken aan dit team?

Linda: “Door het jaar heen krijg je weer dat fijne kampgevoel. Dat is heel fijn. En buiten je leven weer iets heel anders organiseren en doen, zoals verkleed als een typetje door de stad lopen. Dus eigenlijk buiten alle serieuze dagelijkse dingen op een creatieve en sociale manier bezig zijn.”

Laurens: “De grappen en grollen die er altijd bij komen kijken als we aan het brainstormen zijn over nieuwe activiteiten en ideeën.”

Hoe lang zijn jullie al betrokken bij De Ster?

Laurens: “Sinds de zomer van 2015.”

Linda: “Twee jaar, en voorlopig blijf ik nog wel betrokken.”

En waarom De Ster?

Linda: “Ik werk met kinderen en jongeren en had via een oud-collega enthousiaste verhalen gehoord. Dat ze eigenlijk naast haar werk met kinderen hier alsnog blij van werd en hiervoor vrije dagen opneemt, maakte dat ik dacht dat het wel fantastisch moest zijn. Dat is dan ook gebleken!”

Laurens: “Via mijn zus ben ik in aanraking gekomen met De Ster. Zij is vaak meegeweest op kamp en heeft me door haar verhalen enthousiast gemaakt om mee te gaan!”

Welk beroep hebben jullie buiten de stichting?

Linda: “Kind- en jeugdpsycholoog. Ik begeleid leerlingen en ben bezig met de opleiding integratieve kindertherapie.”

Laurens: “Ik werk als Adviseur Public Affairs voor de Provincie Noord-Brabant.”