Tips & Tricks

Wat werkt bij faalangst? 4 gouden tips!

“Nee!” roept Thijs. “Ik ga deze opdrachten niet maken!” Met stampende voeten en een boze blik loopt hij weg. De moeder van Thijs zit met de handen in het haar. “Waarom reageert hij toch altijd zo fel en gaat hij constant in de weerstand wanneer hij een toets of huiswerk moet maken?”

Lees meer »

Acteur Ali Ben Horsting op bezoek bij Stay Strong – een interview

Ali Ben Horsting – bekend van o.a. de serie Moordvrouw – kent Stichting De Ster via een goede vriend die al veel kampen heeft geleid. Zijn vriendin begeleidde ook al eens een kamp van Stichting De Ster, dus toen hij gevraagd werd om langs te komen om een paar uurtjes met de jongeren van Stay Strong te praten, twijfelde hij geen moment.

Lees meer »

Het liefst elk jaar kamp voor Kris

“Ik ben echt dolenthousiast over de kampen. Ik kan het iedereen aanraden. Ik had al een leuk kind, maar heb er een nog zoveel leuker kind door teruggekregen. Dat is echt onvoorstelbaar. Kris wordt bijna 10 en gaat eind april weer op kamp, maar ditmaal maankamp.”

Lees meer »

Op kamp magie creëren

Mattijs Franken (30 jaar) en is tot nu toe twaalf keer mee geweest op kamp, één keer op Sterkamp en elf keer op Stay Strong. De laatste keren was hij mee als Hoofd Organisatie. Een belangrijke functie die niet door iedereen zomaar ingevuld kan worden. Voor Mattijs lijkt de rol te zijn geschreven.

Lees meer »

Brief van Jimmy

Een paar jaar terug vonden we een lief, mooi briefje in de brievenbus. De afzender was Jimmy. Hij klom in de pen om een bedankbriefje te schrijven. Superlief! We vroegen hem daarna wat De Ster precies voor hem betekend heeft.

Lees meer »

Eigenlijk gun ik ieder kind een Sterkamp!

Sebastiaan (36 jaar), is begeleider op Sterkamp. Buiten de vakanties werkt hij in een TBS kliniek. Dat is pittig werk. De positieve sfeer tijdens de Ster kinderkampen is onmisbaar voor hem geworden en maakt dat hij al sinds 2009 meegaat op Sterkampen. We vroegen hem te vertellen wat hij zoal meemaakt tijdens een Stichting de Ster kamp.

Lees meer »

Gastblog van de moeder van Anouk

Het aantal keer dat ik die uitspraak vroeger hoorde, is niet op twee handen te tellen. En het was ook waar, mijn dochter was als kleuter een stukje zonneschijn op aarde, echt een gelukspoppetje. Ik was, en ben, zo trots op haar. Maar tegelijkertijd vond ik het stiekem toch ook wel vanzelfsprekend, dat mijn meisje zo vrolijk van aard was. Ik wist niet beter…

Lees meer »

Broer versus zus

Het is ontzettend vervelend als ruziënde kinderen voor onrust zorgen binnen het gezin. Niet getreurd. Er is goed nieuws en nog beter nieuws.

Lees meer »

Als je kind weinig vriendjes heeft

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind lachend en met veel vriendjes door het leven gaat. Natuurlijk is er geen probleem als je kind helemaal tevreden is met weinig vriendjes. Maar als je kind niet happy is en graag meer vriendjes wil, dan is het goed om hier meteen mee aan de slag te gaan.

Lees meer »

Als je kind snel boos wordt

Bijna ieder kind wordt wel eens boos en dat mag natuurlijk ook. Maar wanneer de boosheid uit de hand dreigt te lopen en het kind niet zo goed weet wat hij/zij moet doen om uit de boosheid te komen, dan is dit voor niemand fijn.

Lees meer »

Als je kind weinig zelfvertrouwen heeft

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind lekker in zijn vel zit. Maar juist als je kind weinig vertrouwen heeft, is het lastig om hem of haar dat duwtje in de rug te geven dat hij/zij nodig heeft. Oplossingen zijn er meer dan genoeg. Met de volgende tips kan je jouw kind op weg helpen naar meer zelfvertrouwen.

Lees meer »

Als je kind last heeft van heimwee

Je kind wil niet uit logeren: Heimwee. Steeds sta je weer voor die lastige keuze: laat ik mijn kind wel of niet uit logeren gaan. Om verdriet te voorkomen, kun je er voor kiezen je kind thuis te houden. Zonde! Gelukkig zijn er ook voor heimwee praktische tips.

Lees meer »

Als je kind gepest wordt

Het is natuurlijk ontzettend verdrietig als je kind gepest wordt. Als ouder wil je het liefst het heft in eigen handen nemen; de ouders van de pesters opbellen, de pesters zelf op het schoolplein aanspreken of een gesprek aangaan met de hele klas. Maar wat is nu wijsheid?

Lees meer »

Vragen? Neem contact met ons op via 020-4281230 of info@stichtingdester.nl