Nieuws

ambassadeur Stichting De Ster Steven Pont

Ontmoet onze nieuwe ambassadeur: Steven Pont

Steven Pont is oud onderwijzer, ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut, mediator en auteur. Hij schrijft o.a. vaste bijdragen over het opvoeden van kinderen in Psychologie Magazine, Ouders van Nu en het vakblad van de Kinderopvang. Ook heeft hij verschillende boeken op zijn naam staan, waaronder twee kinderboeken.

1. Wat is voor jou de beweegreden om je als ambassadeur te binden aan Stichting De Ster?

Ieder mens heeft recht op een veilige omgeving en ieder kind daarmee ook! Voor sommige kinderen is dat dagelijkse praktijk, voor andere kinderen moet dat wat meer worden georganiseerd. En dat is precies van Stichting de Ster doet. Ze maken vanuit veiligheid met de kinderen een mooie reis naar vertrouwen. En vanuit dat vertrouwen groeit vervolgens hun zelfvertrouwen. En dat laatste is precies wat we onze kinderen willen geven. Waarom? Omdat zelfvertrouwen je weer een stukje makkelijker naar geluk leidt…

2. Wat kan een vakantiekamp betekenen voor een kind respectievelijk jongere?

We halen ons zelfvertrouwen uit onze ervaringen en dan met name onze ervaringen met andere mensen. Stichting de Ster zorgt voor die andere mensen en zorgt daarmee voor een omgeving waarin kinderen kunnen groeien. En het mooiste is, vaak zonder dat ze het zichzelf echt helemaal bewust zijn.

3. Jij bent zelf in het verleden regelmatig mee geweest als begeleider op vakantiekampen toen je in het buitenland woonde. Wat is een herinnering die jou is bijgebleven?

Niets verbroedert en verzustert zo snel als samen op kamp te gaan. Levenslange vriendschappen worden binnen twee dagen gesloten. De intensiteit is altijd enorm en het is vooral die sfeer die ik me zo goed herinner. En dat is ook de reden dat ik vind dat elk kind het verdient om -al is het maar één keer in je leven op kamp te gaan!

blank
blank

Wat een kamp van De Ster voor je kind kan betekenen

Een kamp van Stichting De Ster is een onvergetelijke vakantieweek voor kinderen en jongeren. Er zijn zes verschillende kampen, voor diverse leeftijdsgroepen en met diverse thema’s. In een week vol positiviteit en leuke activiteiten gaan zij aan de slag met thema’s als zelfvertrouwen en vrienden maken. Voor pesten en gepest worden is op onze kampen bijzonder veel aandacht. Door de persoonlijke begeleiding en de positieve en veilige omgeving die een kamp van De Ster biedt, krijgen kinderen en jongeren de ruimte om te experimenteren met oplossingen en nieuw gedrag. Tijdens deze week leren en groeien ze.

Stichting De Ster is al 15 jaar expert op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en organiseert vakantiekampen waar leren en plezier maken hand in hand gaan. De unieke aanpak van De Ster is wetenschappelijk bewezen effectief en vooral ontzettend leuk.

Ontdek hier wat de unieke kampen van De Ster nog meer voor je kind kunnen betekenen.

Laat je inspireren door nog meer tips

5 vragen aan Laurens
5 vragen aan Aniek
Even voorstellen: Steven Pont
5 vragen aan
Brief van Jimmy
Stuur gepeste kind en pester samen op kamp

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord

Stichting De Ster wordt gesteund door: