Nieuws

Vacature Psycholoog/(Otho)Pedagoog – 24 uur per week

 Stichting De Ster geeft kinderen van 7 t/m 17 jaar een steun in de rug op het gebied van zelfvertrouwen en weerbaarheid. 27% van de Nederlandse kinderen en jongeren heeft last van milde internaliserende en externaliserende (gedrags)problemen. Deze kinderen helpt De Ster doormiddel van onze trajecten welke preventief, toegankelijk, effectief en uniek zijn doordat ze worden aangeboden in de vorm van vakantiekampen met pedagogisch doordachte programma’s. Voor de kinderen zijn dit onvergetelijke en live changing vakantieweken waarin leren én plezier maken hand in hand gaan.  

De Stichting bestaat 16 jaar en heeft een bestendige groei achter de rug. Inmiddels biedt De Ster verschillende producten aan (verschillende kampen en binnenkort ook online programma’s) en worden jaarlijks honderden kinderen/jongeren geholpen. De effecten van de programma’s bij De Ster zijn zowel op korte als op lange termijn effectief en zijn wetenschappelijk vastgesteld en gepubliceerd in samenwerking met de UvA. Voor meer informatie over Stichting De Ster verwijzen wij naar www.stichtingdester.nl.

Voor ons team in Amsterdam zoeken wij per 1 mei een psycholoog/pedagoog 

In deze uitdagende en afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de continue ontwikkeling en uitvoering van de inhoudelijke kwaliteit van de programma’s en de zorg die wij aan kinderen bieden. Je bent in staat om in korte tijd op basis van de verkregen informatie een kind op geschiktheid voor onze zorg te screenen en een kind-gebonden doelstelling te formuleren. Ook zorg je ervoor dat het team van hoofd- en sterpedagogen en psychologen en stagiairs hun werk op kamp uitstekend kunnen doen. Daarnaast ben je telkens weer in staat om onze zorg te verbeteren en uit te breiden zodat kinderen nog beter geholpen worden. Je werkt hiervoor nauw samen met het team op kantoor, bestaande uit een hoofd vrijwilligerscoördinatie, projectcoördinator, financieel manager, partnerships-marketingmedewerker en de directeur, betrokken freelancers en vrijwilligers, onze contacten op universiteiten en andere hulpverlenende instanties en last but not least begeleid je onze gemotiveerde psychologie en/of pedagogiek stagiairs. 

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde universitaire opleiding psychologie of (ortho)pedagogiek
 • Aantoonbare ervaring met psychodiagnostisch screenen 
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring
 • Ervaring met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Een proactieve werkhouding, flexibel inzetbaar en bereid om incidenteel te werken in weekenden (trainingsdagen) en vakanties (onze kampen)
 • Bij voorkeur zoeken wij naar een kandidaat die bekend en ervaren is met het concept van onze kampen.

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een dynamische omgeving die volop in ontwikkeling is
 • Een werkplek in een organisatie waar verbinding, vertrouwen, professionaliteit en positiviteit de kernwaarden zijn
 • Inschaling start salaris marktconform cao-welzijn & maatschappelijke dienstverlening 

Interesse?

Mail je motivatie en CV t.a.v. Ulrike Insam naar ulrike@stichtingdester.nl. Je kunt reageren t/m 15 maart, de gesprekken zullen eind maart plaats vinden. Wil je meer informatie over de vacature neem dan contact op met Ulrike Insam: 0621449721

 

 

blank

Wat een kamp van De Ster voor je kind kan betekenen

Een kamp van Stichting De Ster is een onvergetelijke vakantieweek voor kinderen en jongeren. Er zijn zes verschillende kampen, voor diverse leeftijdsgroepen en met diverse thema’s. In een week vol positiviteit en leuke activiteiten gaan zij aan de slag met thema’s als zelfvertrouwen en vrienden maken. Voor pesten en gepest worden is op onze kampen bijzonder veel aandacht. Door de persoonlijke begeleiding en de positieve en veilige omgeving die een kamp van De Ster biedt, krijgen kinderen en jongeren de ruimte om te experimenteren met oplossingen en nieuw gedrag. Tijdens deze week leren en groeien ze.

Stichting De Ster is al 15 jaar expert op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en organiseert vakantiekampen waar leren en plezier maken hand in hand gaan. De unieke aanpak van De Ster is wetenschappelijk bewezen effectief en vooral ontzettend leuk.

Ontdek hier wat de unieke kampen van De Ster nog meer voor je kind kunnen betekenen.

Laat je inspireren door nog meer tips

5 vragen aan Laurens
5 vragen aan Aniek
Even voorstellen: Steven Pont
5 vragen aan
Brief van Jimmy
Stuur gepeste kind en pester samen op kamp

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.

Stichting De Ster wordt gesteund door: