Tips

Als je kind gepest wordt

Het is natuurlijk ontzettend verdrietig als je kind gepest wordt. Als ouder wil je het liefst het heft in eigen handen nemen; de ouders van de pesters opbellen, de pesters zelf op het schoolplein aanspreken of een gesprek aangaan met de hele klas. Maar wat is nu wijsheid? 7 tips voor als je kind gepest wordt.

Als je kind last heeft van heimwee

Je kind wil niet uit logeren: Heimwee. Steeds sta je weer voor die lastige keuze: laat ik mijn kind wel of niet uit logeren gaan. Om verdriet te voorkomen, kun je er voor kiezen je kind thuis te houden. Zonde! Gelukkig zijn er ook voor heimwee praktische tips.

Als je kind weinig zelfvertrouwen heeft

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind lekker in zijn vel zit. Maar juist als je kind weinig vertrouwen heeft, is het lastig om hem of haar dat duwtje in de rug te geven dat hij/zij nodig heeft. Oplossingen zijn er meer dan genoeg. Met de volgende tips kan je jouw kind op weg helpen naar meer zelfvertrouwen.

Als je kind weinig vriendjes heeft

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind lachend en met veel vriendjes door het leven gaat. Natuurlijk is er geen probleem als je kind helemaal tevreden is met weinig vriendjes. Maar als je kind niet happy is en graag meer vriendjes wil, dan is het goed om hier meteen mee aan de slag te gaan.

Als je kind snel boos wordt

Bijna ieder kind wordt wel eens boos en dat mag natuurlijk ook. Maar wanneer de boosheid uit de hand dreigt te lopen en het kind niet zo goed weet wat hij/zij moet doen om uit de boosheid te komen, dan is dit voor niemand fijn.