Blog

  1. Home
  2. Blog
  3. 5 vragen aan Laurens

Vader Laurens over zoon Tobias

5 vragen aan ouders/ verzorgers over wat een kampweek bij hun zoon of dochter teweeg heeft gebracht.

1. Wat was de reden dat je je kind hebt aangemeld?

We hebben onze zoon aangemeld om hem de kans te geven te leren om te gaan met zijn emoties, inzicht te krijgen in de emoties van anderen en dit alles in een warme omgeving waar hij heel veel positieve aandacht krijgt.

2. Hoe keek je kind er zelf naar deelname aan het kamp?

Hij is vorig jaar mee geweest op Startkamp en dat was zo goed bevallen dat hij op de terugweg al riep dat hij weer wilde gaan. En dat gevoel heeft hij nog steeds!

3. Hoe kwam je kind terug van het kamp?

Moe, emotioneel dat het voorbij was, maar ook heel blij; blij met zichzelf.

4. Heeft er een verandering in zijn gedrag plaatsgevonden?

Een beetje. We gebruiken de methodes van Stichting de Ster nog steeds: de ‘Stermometer’ -hoe kan je die omlaag brengen?- en we delen thuis Stermomenten uit.

5. Wat zou jij tegen je kind willen zeggen?

“Je bent een kanjer, een geweldig kind en we houden verschrikkelijk veel van je! We hopen dat je het kamp weer heel leuk zal vinden en dat je ziet dat je goed bent zoals je bent.”

Wat een kamp van De Ster voor je kind kan betekenen

Een kamp van Stichting De Ster is een onvergetelijke vakantieweek voor kinderen en jongeren. Er zijn zes verschillende kampen, voor diverse leeftijdsgroepen en met diverse thema’s. In een week vol positiviteit en leuke activiteiten gaan zij aan de slag met thema’s als zelfvertrouwen en vrienden maken. Voor pesten en gepest worden is op onze kampen bijzonder veel aandacht. Door de persoonlijke begeleiding en de positieve en veilige omgeving die een kamp van De Ster biedt, krijgen kinderen en jongeren de ruimte om te experimenteren met oplossingen en nieuw gedrag. Tijdens deze week leren en groeien ze.

Stichting De Ster is al 15 jaar expert op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en organiseert vakantiekampen waar leren en plezier maken hand in hand gaan. De unieke aanpak van De Ster is wetenschappelijk bewezen effectief en vooral ontzettend leuk.

Ontdek hier wat de unieke kampen van De Ster nog meer voor je kind kunnen betekenen.

Laat je inspireren door nog meer tips

5 vragen aan Laurens

5 vragen aan Aniek
Even voorstellen: Steven Pont
5 vragen aan
Brief van Jimmy
Stuur gepeste kind en pester samen op kamp

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.

Stichting De Ster wordt gesteund door: