Blog

Blog

Ster(k) Verhaal PW

Ster(k) Verhaal PW

Soms is er een kind dat in je allergie zit. Dit kamp was dat voor mij Isa. Ze ging vol in de weerstand en trok veel negatieve aandacht. Ze was een heel onzekere puber met een lastige thuissituatie. Bovendien was ze allergisch voor een reeks aan voedingsproducten en viel daarom soms een beetje buiten de groep.

Zelfvertrouwen bij je kind. Wij hebben advies en tips

Zelfvertrouwen bij je kind. Wij hebben advies en tips

Op kamp werken we veel met positiviteits- of trots-op-boekjes waarin de deelnemers elke dag opschrijven waar ze trots op zijn en wat er die dag goed gegaan is. Door er elke dag even bewust bij stil te staan en het op te schrijven, train je je hoofd in het meer richten op het positieve.

5 vragen aan Laurens

5 vragen aan Laurens

5 vragen aan ouders/ verzorgers over wat een kampweek bij hun zoon of dochter teweeg heeft gebracht. Deze maand: vader Laurens over zoon Tobias. “We hebben onze zoon aangemeld om hem de kans te geven te leren om te gaan met zijn emoties en inzicht te krijgen in de emoties van anderen”.

Sociaal contact op afstand

Sociaal contact op afstand

Juist in deze spannende en gekke tijd is sociale contacten onderhouden via de digitale weg voor veel jongeren nog belangrijker dan voorheen; alleen maar goed dus! Maar hoe zorgen we ervoor dat het leuk blijft voor iedereen? Hier enkele tips voor ouders/verzorgers die in elke tijd handig zijn, maar misschien nu nog net een beetje extra! ​ ​

Ster(k) Verhaal Barbara

Ster(k) Verhaal Barbara

Lynn is een vrolijke, wat schuchtere meid. Bij het lootjes trekken krijgt Lynn het idee om een speciaal ontbijtje te maken voor haar zogenaamde ‘secret friend’. Daarvoor heeft ze de hulp nodig van de begeleider die over de keuken gaat en ze vraagt mij mee. Wat blijkt; ze vind het heel moeilijk om hulp te vragen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.

Stichting De Ster wordt gesteund door: