Stertraining voorgezet onderwijs

Zelfvertrouwen en weerbaarheid

Het doel van de Stertraining

De belangrijkste les die je kan leren, is hoe om te gaan met je gevoelens, gedachten en grenzen. Ze zorgen voor de mooiste en de lastigste situaties in je leven, hoe mooi zou het zijn als je al jong leert hoe je deze situaties zelf kan beïnvloeden, hier zelf de regie over kan pakken.

In de Stertraining laten wij kennis maken met emoties, gedachten, mindset en zelfbeeld. Door hier meer over te praten maar ook zelf te ervaren geven we de jongeren lessen mee die ze de rest van hun leven kunnen inzetten.

blank

Deze training geeft een goed startpunt om onderwerpen rondom weerbaarheid en zelfvertrouwen bespreekbaar te maken in de klas. De oefeningen waren leuk en de trainers sloten goed aan bij de leerlingen!

 


Mentor van 2e klas Atheneum

blank

Wat houdt de training in?

Onze kind- en jeugdpsychologen en pedagogen ontwikkelden samen met de Universiteit van Amsterdam de ‘STER-formule’ (ook bekend als de ‘SterK-formule’). Onze formule is een bijzondere, positieve en ervaringsgerichte manier waarmee we jongeren helpen om te gaan met thema’s die spelen. Hoe ga je er mee om als je gepest wordt? Hoe kun je positiever over jezelf leren denken? Of hoe geef je je grenzen aan in groepen of thuis.
Onze training is een aantrekkelijke en onderscheidende training van 3 lesuren (1 theorie en 2 praktijk). Hij wordt gegeven door onze trainers die ervaring hebben met het werken met jongeren en minimaal 3x met ons op kamp zijn geweest om onze formule onder de knie te krijgen.

In 2022 hebben we deze training ontwikkeld en een pilot gedraaid in 30 klassen op alle niveaus. Het succes van deze pilots (gemiddeld cijfer 8) maakt dat we in 2023 deze training hebben voortgezet. Op aanvraag bieden wij deze training nu op scholen aan. Later in 2023 is het bovendien mogelijk om een combinatie te maken met onze online app ‘This is Me’ die we ontwikkelen in samenwerking met het KPN Cor Wit Fonds.

leerlingen geholpen

Dit vonden anderen

blank

blank

Het is zo belangrijk dat de onderwerpen uit deze training behandeld worden op school! Jullie trainers zetten een fijne sfeer neer en de werkvormen sluiten goed aan bij de leerlingen.  Een leuke en leerzame les!

Mentor van 2VWO – Minkema college

blank

Hier zijn we al geweest

blank
blank
blank

Weerbaarheid - Programma

Nee durven zeggen en je mening durven geven. Iets wat juist voor jongeren lastig is omdat ze er graag bij willen horen en zichzelf vergelijken met anderen. Groepsdruk is in deze levensfase een grote uitdaging. Leren wat jouw eigen mening is en hoe je je mening en grenzen aan kan geven gaat ze helpen in lastige situaties.

Les 1

Doel: de jongeren weten van zichzelf hoe het ‘ja-gevoel’ en ‘nee-gevoel’ voelt, ze snappen het belang van grenzen aangeven en weten hoe je dit op een handige manier doet.

Les 2

Doel: actief ervaren. De geleerde theorieën worden in spelvorm gezet. Hierdoor gaan de jongeren concreet oefenen. Denk aan leren stevig te staan, stemgeluid inzetten en oefeningen rondom groepsdruk.

Deze training aanbieden op jouw school? 

Of andere vragen?