Stichting De Ster

Wie werkt er bij ons?

Het team

Het team van De Ster helpt kinderen al bijna 15 jaar bij het ontwikkelen en verstevigen van een positief zelfbeeld. De Ster bestaat uit een klein, vast kantoorteam en een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Fleur Termijtelen

Directeur en mede-oprichter


Vakantiekampen en kinderen waren al jaren mijn passie. Het was dan ook een logische – en prachtige – stap om in 2005 samen met Lieve van Geldorp de mooiste stichting van Nederland op te richten! Wat was het spannend in het begin, maar wat mogen we trots zijn dat we inmiddels bijna 5000 kinderen hebben kunnen helpen met het versterken van hun zelfvertrouwen. Dit hadden we nooit durven dromen…En dat met zo’n fijn kantoorteam en de duizenden vrijwilligers die samen met ons in onze droom geloofden en zich vol energie inzetten voor de kinderen. Verschil maken bij kinderen en ze een gelukkiger toekomst bieden is en blijft het mooiste dat ik mij voor kan stellen om te doen!

Ulrike Insam                Hoofd Pedagogiek

Ulrike Insam

Waarnemend directeur & Hoofd pedagogiek

Al jaren werk ik als orthopedagoog aan mijn missie om kinderen sterk, zelfverzekerd en zelfstandig in het leven te laten staan. Ik heb uitgebreide ervaring opgedaan in het werken met kinderen individueel, in groepen en op scholen. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn kennis, inspiratie en enthousiasme kan inzetten bij De Ster. Deze stichting heeft het allemaal: ontzettend kundige collega’s, toegewijde vrijwilligers en een belangrijke missie. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat onze programma’s nog beter worden, nog efficiënter zijn en dat we nog meer kinderen (en hun ouders) kunnen bereiken. Als slagroom op de taart mag ik mee op kamp, waar ik de kinderen écht kan zien groeien!’

Rosanne Vos          Psycholoog Kind en Jeugd

Rosanne Vos

Psycholoog kind en jeugd


Na 10 jaar vrijwilliger te zijn geweest bij De Ster, een tijd waarin ik prachtige kampen heb mogen draaien, ben ik nu werkzaam op kantoor. Ik vind het geweldig! Kinderen een stukje zelfvertrouwen en kracht meegeven, ze weer laten stralen, voor mij is er niets mooiers dan dat. Vanuit veiligheid en plezier kinderen en jongeren helpen zulke stappen te zetten. Ik ben er trots op om hier deel van uit te mogen maken!

 

Esther Roelofsen       Vrijwilligers Coordinator

Esther Roelofsen

Vrijwilligerscoördinator

Als vrijwilligerscoördinator heb ik het beste van twee werelden. Ik werk dagelijks samen met de leukste, enthousiastste, meest hardwerkende en getalenteerde vrijwilligers van ons land én ik ga zelf meerdere keren per jaar op kamp om hen en de kinderen/ jongeren te zien shinen! Samen met Renée draag ik zorg voor het werven van enthousiaste begeleiders, gedegen training en een goede team- samenstelling. Dit alles zodat de kinderen en jongeren die met ons meegaan op kamp een magische, onvergetelijke week hebben en zodat Stichting De Ster de leukste plek blijft om vrijwilliger te zijn. Daar ben ik enorm trots op!

Renée van Eerden      Vrijwilligers Coordinator

Renée van Eerden

Vrijwilligerscoördinator

Na de uitvoering van mijn afstudeerproject bij Stichting De Ster in 2017 droomde ik ervan om “later als ik groot ben” te werken voor deze prachtige stichting. Deze droom is nu al in vervulling gegaan! Ik mag samen met Esther als vrijwilligerscoördinator een bijdrage leveren aan de fantastische vakantiekampen van Stichting De Ster. Het samenstellen van een ontzettend enthousiast en gedreven vrijwilligersteam dat er alles aan doet om de kinderen een onvergetelijke week te geven is echt een voorrecht. Om op die manier kinderen helpen verder te groeien, hun sterke kanten te laten ontdekken en een ruimte te creëren waar zij aan hun leerdoelen werken is naar mijn idee de tofste baan die er is!

Stichting De Ster

Jeroen van der Wal

Planning & Organisatie

Ik vind het geweldig om er samen met het team voor te zorgen dat onze kampen tot in de puntjes op de leukste locaties in Nederland worden georganiseerd. Fantastisch om op deze manier te kunnen bijdragen aan de zelfweerbaarheid van kinderen en jongeren. Dit jaar ga ik zelf ook meemaken hoe de magie op kamp eruit ziet en voelt. Ik kan niet wachten! 

Danielle

Daniëlle Nootebos

Business Controller

Met veel plezier ben ik in 2020 gestart bij de Stichting De Ster om alle financiële en zakelijke aangelegenheden in goede banen te leiden. Mijn jarenlange ervaring in Marketing, Media en Communicatie komt goed van pas en ik geniet ervan om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor een Stichting die zo’n mooie missie heeft. Het enthousiasme van het team werkt direct aanstekelijk. Elk kind verdient een fijne jeugd en een goede basis, maar helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij kunnen hierbij helpen en dan is werk ineens geen werk meer, maar een mooie bijdrage aan iemands toekomst.

Maroeska Bakker

Maroeska Bakker

Planning & Organisatie

Ik volgde Stichting De Ster al een langere tijd, omdat ik echt geloof in het verhaal en de impact die het met zich meebrengt. Het idee om bij Stichting De Ster aan de slag te gaan om zo ook een echte bijdrage te leveren aan het doel – elk kind heeft recht op zelfvertrouwen –  spookt bij mij al een lange tijd door het hoofd. Uiteindelijk kreeg ik de kans om binnen te stromen bij Planning & Organisatie en die taak heb ik dan ook met beide handen aangepakt.

Mijn ervaring op het gebied van projectmanagement komt goed van pas en ik kan mijn ondernemende karakter en creativiteit hierin zeker kwijt. Ik ben dan ook onwijs trots dat ik samen met een heel gepassioneerd team de kampen in goede banen mag leiden!


Claartje Kemperink

Stagiaire Pedagogiek

Voor mijn Master Forensisch Orthopedagogiek was ik op zoek naar een stage. Toen ik iets las over Stichting de Ster was ik gelijk enthousiast. De positieve uitstraling en het enthousiasme waarmee ze te werk gaan sprak mij enorm aan. Daarnaast bood Stichting de Ster mij een mooie kans om ervaring op te doen in de praktijk.

Nu ik stage hier loop vind ik het bijzonder om te zien hoeveel kinderen leren op kamp en hoeveel plezier zij tegelijkertijd hebben. Kinderen zien groeien in weerbaarheid en zelfvertrouwen en daar een bijdrage aan te mogen leveren vind ik echt een voorrecht. Dat dit samen gaat met een leuk en jong team, waar ik zelf ook nog veel van opsteek, maakt deze stage extra speciaal!

Bestuur en Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht denkt mee over de meerjarenplannen, de haalbaarheid van deze plannen en de begroting. Ook stellen de leden hun netwerk ter beschikking aan De Ster.

Rob Eijkelenkamp 

Sinds enkele jaren ben ik CEO van Studio Piet Boon, een internationaal gerenommeerde designstudio en specialist in totaalconcepten. Studio Piet Boon ontwerpt bijzondere exterieurs, interieurs en producten. De studio beschouwt het als haar missie om haar klanten voortdurend te inspireren en verwonderen. Inspireren en verwonderen doet Stichting De Ster ook. Dat vind ik prachtig om te zien en mee te maken als lid van het bestuur (penningmeester). Met alle betrokkenen wordt er alles aan gedaan om de kinderen en jongeren zo’n fijne, veilige wereld te bieden, dat zij onbelemmerd zichzelf kunnen ontplooien…iets dat ik ieder kind gun! Daarnaast heb ik nog andere nevenactiviteiten; ik ben founder van Pasaqua Investments en Commissaris bij Identico Bedrijfskleding.

Tijmen Bos

Het kruisvlak van media, marketing en technologie, heeft mij altijd enorm geboeid. Na ruim 15 jaar ondernemen binnen deze gebieden heb ik in 2010 het roer omgegooid en diverse directierollen vervuld binnen onder meer Sator Holding, FD Mediagroep, Telegraaf Media Groep en Talpa. Momenteel ben ik Commercieel Directeur van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Sinds dag één draag ik Stichting De Ster een warm hart toe en ben ik dan ook blij dat ik in mijn rol als Voorzitter van de Raad van Toezicht mijn expertise op verschillende vlakken kan inzetten om De Ster te adviseren en te ondersteunen waar nodig.

Jacqueline Vizee

Sinds 2016 ben ik, samen met twee andere ondernemers, partner van ‘Maak’ in Amsterdam. Dit is een all-in-one storymanagementbureau waar wij voor verschillende grote merken zowel het creatieve concept als het produceren van het concept op ons nemen. Hiernaast organiseer ik sinds 2014 het populaire festival ‘VEED’, met bijbehorende awardshow voor bekende Youtubers en hun fans. Naast deze dagelijkse werkzaamheden, ben ik met trots lid van de Raad van Toezicht van Stichting De Ster en zet ik mijn ervaring en kennis graag in om De Ster – voornamelijk op marketing en PR gebied – te adviseren en te helpen.

Mede oprichter en medebedenker van De Ster

Lieve van Geldorp

Inhoudelijk directeur/ directeur 2004 – 2014

Drs. Lieve van Geldorp  < Prinses Maxima op bezoek op Maankamp 3 in 2010

Als kinderpsycholoog zijnde vond ik het geweldig om de eerste vier zelfvertrouwen-kampen Sterkamp, Maankamp, SterkID en Stay Strong te mogen ontwikkelen, waar kinderen het steuntje in de rug krijgen wat zo’n groot verschil maakt. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen en jongeren meegenomen worden in een wereld waar het plezier er vanaf spat, een wereld waarin zij zichzelf mogen zijn, een wereld waarin zij uitgedaagd worden om te experimenteren met hetgeen zij belangrijk vinden (hun persoonlijke doelen), zodat ze na een week zomaar opeens beter voor zichzelf kunnen opkomen, vriendjes maken, angsten overwinnen of beter omgaan met pesten / plagen. Op zo’n moment glunder ik van trots, dan weet ik dat er een verschil is gemaakt. Want wat je op kamp kan, kan je thuis ook, zo blijkt uit de onderzoeken van de UvA. Het zelfvertrouwen van een kind is gegroeid en dat is het doel.

Vragen? Neem contact met ons op via 020-4281230 of info@stichtingdester.nl