Stay Strong

Tijdens Stay Strong gaan jongeren die op de middelbare school zitten aan de slag met thema's als vrienden maken, zelfvertrouwen en groepsdruk. In een onvergetelijke vakantieweek vol verrassingen en spannende activiteiten, werken zij onder leiding van regisseurs met elkaar aan een eigen film.

De Ster is al 10 jaar expert op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en organiseert vakantieweken voor jongeren waar leren en plezier maken hand in hand gaan. De unieke aanpak van De Ster, de STERKformule, is wetenschappelijk bewezen effectief en vooral ontzettend leuk. Tijdens De Ster vakanties overnachten de jongeren op een fijne en sfeervolle locatie midden in de natuur.

'Marjolein is er zeker STRONG uitgekomen. Het is lang geleden dat wij onze dochter zo hebben zien stralen. GEWELDIG!!!!'

Dit leren jongeren tijdens Stay Strong

Onder leiding van enthousiaste professionals gaan jongeren aan de slag met verschillende thema's die spelen in de puberteit. Gedurende een week gaan de jongeren samen met acteurs, psychologen en bewegingsdeskundigen op een praktische manier met deze thema's aan de slag. Hierbij is met name aandacht voor:

• Identiteitsontwikkeling.
• Omgaan met schooldruk.
• Omgaan met groepsdruk.
• Opkomen voor jezelf.
• Grenzen aangeven.
• Zelfvertrouwen.
• Vrienden maken en vrienden houden.
• Omgaan met ruzies.
• Omgaan met pesten/plagen
• Inzicht in seksuele ontwikkeling.
• Lichamelijke ontwikkeling & verzorging.

Zo ziet een week Stay Strong eruit

Een week lang duiken de jongeren in de filmwereld en volgen zij dagelijks workshops gericht op het maken van hun eigen film. 

Masterclass
Tijdens de Masterclass bekijken jongeren samen met psychologen filmfragmenten van lastige situaties waar je als puber tegenaan kan lopen. Vervolgens wordt er besproken hoe je op verschillende manieren met deze situaties om kan gaan.

Write the script
Na de Masterclass gaan jongeren onderzoeken hoe zij de besproken thema's kunnen verwerken in de film die zij zelf zullen gaan maken. Ze schrijven een script en storyboard.

Acting Studio
Om zich goed voor te bereiden op de rol in hun film, werken jongeren in de Acting studio aan hun lichaamshouding, oogcontact, stemgebruik, expressie en presentatietechnieken. 

Visagie
Leco en Trix staan klaar bij de visagie-saloon om de jongeren om te toveren tot echte filmsterren en bespreken tegelijkertijd belangrijke thema’s als persoonlijke hygiëne en uiterlijke verzorging.

Mentormoment
Met een eigen mentor werken jongeren dagelijks aan hun persoonlijke doelen. De jongeren geven elkaar tips, oefenen met elkaar in rollenspellen en leren zo van en met elkaar.

Première
De week wordt afgesloten met een fantastische première waar alle films getoond worden. Uiteraard krijgt iedereen een exemplaar van zijn of haar film thuis gestuurd.

Klik hier voor een aantal fimpjes.

Ervaringen van ouders

Moeder van Daan
'Daan heeft van 16.00 tot 24.00 uur met mij gepraat over Stay Strong. Niet over wat hij allemaal gedaan had enzo, maar puur over zijn gevoelens en emoties tijdens Stay Strong. Hij zei tegen mij: 'Mam, het was ZO ontzettend fijn op kamp, iedereen is lief tegen elkaar. En mam, mensen vonden mij ook lief! En ik was gewoon mezelf! Dat heb ik nog nooit meegemaakt!'. Stay Strong is dus een waanzinnig effectief kamp geweest voor Daan, want hij heeft zelf meegemaakt dat mensen ook lief kunnen zijn, en dat hij niet altijd gepest hoeft te worden door de mensen om hem heen. Hij heeft vertrouwen in de toekomst door deze ontzettend goede en positieve ervaring.'

Moeder van Lies
'Lieve mensen van Stichting De Ster,
Ik wil niet wachten tot de nazorgdag met het jullie bedanken voor de geweldige week die jullie Lies hebben bezorgd. Ze is nog nooit zo enthousiast geweest, raakt over het kamp niet uitgepraat en zingt nog dagelijks de clubliedjes. Ze heeft zich kennelijk enorm veilig gevoeld en ik weet als moeder van haar dat dat geen kleine opgave is. Ook even speciale dank aan haar secret friend, de lieve briefjes die door haar zijn geschreven worden gekoesterd als klompjes goud en nog net niet ingelijst. Jullie hebben voor Lies haar zelfvertrouwen enorm veel betekend!'

Moeder van Jolien
'Het oplossingsvermogen van mijn dochter Jolien is echt gegroeid. Ze kon voor Stay Strong echt blijven hangen in een probleem waar ze tegenaan liep. Wanneer ze nu beseft dat ze een probleem heeft of in een lastige situatie verkeert, staat ze er even bij stil en gaat dan gewoon weer verder! Het heeft haar echt een stuk rustiger gemaakt!'

Vader van Carine
'Mijn dochter heeft de afgelopen herfstvakantie deel genomen aan Stay Strong. Voor haar en voor mij is het een onvergetelijk kamp geweest. Ze heeft geleerd om op te komen voor haarzelf dat vond zij heel belangrijk, ze hebben daar technieken geleerd en nu maakt zij daar in de praktijk gebruik van. Het programma wat ze gehad hebben was geweldig ze heeft het er nu nog over. Alles zat goed in elkaar. Voor mij als vader was het ook een hele positieve ervaring. De contacten die van te voren had waren heel persoonlijk en duidelijk.Ook de nazorg was net zoals de intake en het kamp heel goed geregeld. Het verslag wat de ouders kregen was ook heel duidelijk. Over het kamp is heel goed nagedacht. Het concept was heel duidelijk en goed georganiseerd, dit gaf mij als ouder een heel goed gevoel.'

De kosten voor deelname aan Stay Strong

De kosten voor Stay Strong bedragen 805,- Euro. Dit is inclusief intake, de vakantieweek, een follow-up gesprek en een half jaar Sterpoli. Kun je de ouderbijdrage niet (volledig) betalen? Kijk dan bij mogelijke vergoedingen. 

De intake
Voorafgaand aan ieder Stay Strong vindt een intake plaats. Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging om samen met jouw zoon/dochter langs te komen. Tijdens de intake worden er verschillende gesprekken gevoerd en wordt aan zowel de ouders als de kinderen gevraagd enkele psychologische vragenlijsten in te vullen. Natuurlijk is er alle gelegenheid om ook zelf vragen te stellen.

Na de intake wordt beoordeeld of de vakantie geschikt is voor het kind en hoe hij/zij tijdens de vakantie het best kan worden begeleid. Als je kind met ons meegaat op kamp ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten. Dit rapport geeft een indicatie van de ontwikkeling van je kind.

De vakantieweek
Naast alle gewone kampactiviteiten krijgt ieder kind ook 28 uur coaching en persoonlijke begeleiding in één week. Onze aanpak is gebaseerd op een aantal psychologische theorieën, praktische vaardigheden zoals emotieregulatie en sociale vaardigheden. Deze theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een leuk programma waarin onder andere sociale vaardigheidstrainingen, speltherapie, bewegingstherapie en individuele coaching op een speelse manier zijn opgenomen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak ijzerSTERK en uniek. 

De follow-up
Na Stay Strong vindt er een follow up gesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat de belangrijkste leerdoelen zijn geweest en welke ontwikkelingen er hebben plaatsgevonden. Daarnaast krijgt u pedagogische tips hoe u uw kind optimaal kunt ondersteunen in de toekomst.

De Sterpoli
Zowel ouders als kinderen kunnen met al hun vragen terecht bij ons online adviesbureau De Sterpoli. De Sterpoli is te bereiken via: sterpoli@stichtingdester.nl  

Mogelijke vergoedingen

Een vergoeding via de aanvullende verzekering
Diverse verzekeraars vergoeden voor een deel de kosten van onze vakantieweken. U kunt dit zien in uw polisvoorwaarden onder het kopje ‘therapeutische vakantiekampen’.

 • Avero Achmea
 • CZ
 • De Friesland
 • Delta Lloyd
 • HollandZorg
 • Interpolis
 • Ohra
 • Pro Life
 • Promovendum
 • Salland
 • Zilveren kruis
 • Zorg en Zekerheid

Het Persoonsgebonden Budget
Bij de meeste indicaties worden de kosten voor onze vakantieweken vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB).

Kortingsplekken
Wij willen zoveel mogelijk kinderen een kans geven om met één van onze vakantieweken mee te gaan. Daarom bieden wij in samenwerking met verschillende fondsen kortingsplekken aan. Neem hiervoor contact met op met door een mail te sturen naar info@stichtingdester.nl.

Direct inschrijven

Kampen 2019

Stay Strong 33: 20 oktober t/m 25 oktober 2019 inschrijven

 

Kampen 2020

Stay Strong 34: 26 april t/m 3 mei 2020 inschrijven

Stay Strong 31: 2 augustus t/m 7 augustus 2020 inschrijven

Stay Strong 32: 9 augustus t/m 14 augustus 2020 inschrijven

 

Onze Stay Strong vakanties vinden plaats bij Veldstudiecentrum Hei en Boeicop in Hei en Boeicop.