Startkamp

Je kind gaat aan de slag met thema's als vrienden maken, zelfvertrouwen en pesten.

Is jouw kind 7 of 8 jaar en ben je op zoek naar een weerbaarheidstraining, sociale vaardigheidstraining, cursus zelfvertrouwen of assertiviteitstraining voor je kind? Dan is Startkamp iets voor jullie! Op kamp oefent jouw kind samen met andere kinderen spelenderwijs sociaal-emotionele vaardigheden. Hoe leer ik ‘nee’ zeggen, hoe maak ik vrienden of los ik lastige situaties op?  Met deze en andere vaardigheden oefent je kind op kamp! Ook draai jij als ouder/verzorger een dagje mee op kamp. Dus gun jij jou kind;

 

  • Meer zelfvertrouwen
  • Leren omgaan met emoties
  • En oefening met sociale vaardigheden

En dat bovendien tijdens een paar dagen vol gezelligheid?

Startkamp - in het kort

Leeftijd: 7 en 8 jaar
Duur:      3 nachten (van donderdag t/m zondag)
Uniek:    inclusief Ouderdag!
Kosten: € 450,-

Schrijf je kind in!

‘Over elke minuut van het kamp is nagedacht. Ik vind de aandacht, de zorg en het enthousiasme voor de kinderen hartverwarmend.’ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar werken we aan op Startkamp?

Startkamp is een kamp van 3 nachten in plaats van 5, zodat je kind minder lang van huis weg is. Tijdens Startkamp werkt je kind aan thema’s als: vriendschap, emoties (herkennen, benoemen en reguleren) en opkomen voor zichzelf. Het programma biedt structuur met ruimte voor plezier maken. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden en sociale vaardigheidstrainingen.

Op kamp krijgt je kind pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. Je kind leert vaardigheden die hem of haar helpen in lastige situaties (zoals ‘Iemand wil geen vrienden met me worden’ of ‘Ik durf geen nee te zeggen als iemand met me wil spelen terwijl ik daar geen zin in heb’). En krijgt tools voor de dagelijkse praktijk. Met leeftijdsgenoten doet je kind succeservaringen op, waardoor het zelfvertrouwen groeit. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

De theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een programma waarin de diverse onderdelen op een speelse manier zijn opgenomen.  Wij bieden de tools op drie manieren aan: door Club, Spel en Theater. Deze drie onderdelen komen elke dag terug. Daarnaast krijgt je zoon of dochter een mentor toegewezen.  Daardoor weet je kind waar hij of zij aan toe is. Dat creëert een gevoel van veiligheid.

We sluiten het kamp af met een Ouderdag (op de laatste kampdag) waarbij je als ouder/verzorger zowel met als zonder je kind een programma volgt. Dit is uniek aan Startkamp. Want hoe jonger je kind, hoe meer aanmoediging van jou als ouder of verzorger nodig is om wat hij of zij leert vast te houden na het kamp. Zo zorgen we samen met jou voor een langdurige steun in de rug! Tot slot is Startkamp een goede oefening om te kijken of Sterkamp wat voor je kind zou kunnen zijn.

Voor welke kinderen is Startkamp?

Wij geven passende ondersteuning aan kinderen met:

 • Sociale angst (teruggetrokken, verlegen en/of weinig ruimte innemen)
 • Pestervaringen
 • Moeite met aanvoelen van de grens van de ander en/of zelf plagen of pesten
 • Moeite in het aangaan/onderhouden van sociale contacten
 • Onvoldoende sociale weerbaarheid
 • Faalangst
 • Negatief zelfbeeld of laag gevoel van eigenwaarde
 • Moeite met omgaan met veranderingen

De onderdelen van kamp

Club

Bij Club leert je zoon of dochter praten over gedachten en gevoelens, onder begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Je kind leert op deze manier hoe hij of zij op verschillende manieren met lastige situaties omgaat.

Spel

Spelenderwijs gaat je kind met bewegingsdeskundigen aan de slag met de doelen die tijdens Club aan bod komen. Alles draait om samenwerken, plezier en spelvreugde. Centraal tijdens Spel staat: hoe sta je sterk, hoe maak je oogcontact en hoe kom je over op de ander?

Theater

Tijdens Theater oefent je kind met acteurs lastige situaties in rollenspelen. Je kind bekwaamt zich in de praktijk met wat hij of zij in Club en Spel leert. Ook ziet je zoon of dochter bij de andere kinderen wat de effecten van de oefeningen zijn.

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of dochter een mentorgroep. Met hen werkt je kind dagelijks aan zijn of haar persoonlijke doel. Ze geven elkaar tips en oefenen in rollenspelen. Zo leert je kind veel van, maar ook mét een ander.

Wanneer zijn de kampen?

Startkamp 9 – 4 t/m 7 mei 2023

Wij organiseren jaarlijks één Startkamp. 

Wat kost Startkamp?

De kosten voor Startkamp bedragen eenmalig € 450,-. Dit is inclusief de intake en het vakantiekamp (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten).

Tijdens ons kamp krijgt je kind 15 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en opvoedkundige begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Ter vergelijk: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 15 x € 90 (gemiddeld uurtarief) = € 1350,-. De vruchten die je kind tot slot plukt van een gezellige, effectieve vakantieweek met gelijkgestemden is uiteraard onbetaalbaar!

We kunnen deze voordelige prijs bieden door de beschikbaarheid van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt. Is dit bedrag voor jou/jullie niet haalbaar, neem dan contact met ons op over de kortingsmogelijkheden.

Praktische informatie

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 14 werkdagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake. Ook ontvangen jullie dan een informatiemail met een linkje naar de site. Hier kan je richting kamp alle informatie op vinden die je nodig hebt (o.a. de locatiegegevens en de paklijst). Je brengt jouw kind op de zaterdagochtend naar Startkamp en haalt hem/haar de dinsdag weer op. Details leest u te zijner tijd in de mail.

Zo’n 6 weken na de kampweek is er een mogelijkheid tot een natraject coaching gesprek. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst. Indien gewenst kan jouw zoon/dochter bij het gesprek aanwezig zijn. Je kind blikt terug op de kamptijd en kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie. De kosten voor deze extra service bedragen € 75,-

Hoe weet ik of dit geschikt is voor mijn kind?

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 14 werkdagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake.

Voor welke kinderen is kamp niet passend?

In onze ervaring zijn er een aantal situaties waarbij kamp niet passend is voor kinderen of jongeren, namelijk:
 • Moeite om in een grote groep te functioneren (bijvoorbeeld door te grote angst of een te grote mate van impulsiviteit of overprikkeling).
 • Fysieke agressiviteit of een grote mate van gebrek aan zelfcontrole.
 • Onvoldoende zelfreflectie.
 • Hoge angst of spanning bij het niet thuis slapen.
 • Onvoldoende motivatie voor het kamp bij kind/jongere.
 • Suïcide problemen.
 • Hechtingsstoornis.
 • IQ lager dan 85.
 • Speciaal onderwijs, met uitzondering van cluster 2 onderwijs.
 • Lagere opleiding dan vmbo-tl (advies) op middelbaar onderwijs.
Dit zijn onze richtlijnen. Denk jij alsnog dat kamp wel passend is, neem dan gerust contact met ons op en dan bellen we er even over. Als we samen tot de conclusie komen dat het een succeservaring kan worden maken we zeker uitzonderingen! Neem contact op via .
 

‘Hoe sta ik sterk?
Hoe stap ik op anderen af?’​

Inschrijformulier 2022

Wat leuk dat je wilt inschrijven voor één van onze kampen! 

Voorafgaand aan ieder kamp (behalve StarTrek) vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek is met jou én je kind samen. Het vindt plaats bij ons op kantoor in Amsterdam en duurt ca. 45 minuten. Na inschrijving nemen wij binnen 14 dagen contact met je op om het intakegesprek in te plannen. Blijkt na dit gesprek dat het kamp toch niet passend is voor je kind dan zijn er geen kosten aan verbonden. Pas na het gesprek en jouw toestemming is de inschrijving definitief.

Ik geef mijn kind op voor

Vink de onderstaande vakjes aan:

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.