Stay Strong

Je kind volgt workshops gericht op sociale vaardigheden en maakt een eigen film.

Is jouw kind tussen de 12 en 16 jaar en ben je op zoek naar een weerbaarheidstraining, sociale vaardigheidstraining, cursus zelfvertrouwen of assertiviteitstraining voor je kind? Op Stay Strong oefent jouw kind samen met andere kinderen sociaal-emotionele vaardigheden terwijl zij onder begeleiding van regisseurs maakt je kind in groepjes een eigen film. Hoe leer ik ‘nee’ zeggen, hoe maak ik vrienden of los ik lastige situaties op?  Met deze en andere vaardigheden oefent je kind op kamp! Dus gun jij jou kind;

  • Meer zelfvertrouwen
  • Leren omgaan met emoties
  • En oefening met sociale vaardigheden

En dat bovendien tijdens een week vol gezelligheid?

Stay Strong - in het kort

Leeftijd: 12 t/m 16 jaar
Duur: 5 nachten (van zondag t/m vrijdag)

Kosten: € 695,-

Schrijf je kind in!

Door Stay Strong beseft Daan dat hij niet altijd gepest hoeft te worden. Hij heeft daardoor vertrouwen in de toekomst!’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar werken we aan op Stay Strong?

Tijdens Stay Strong werkt je kind aan thema’s als: vriendschap, emoties (herkennen, benoemen en reguleren) en opkomen voor zichzelf. Het laatste waar je zoon of dochter tijdens de vakantie waarschijnlijk aan moet denken is ‘leren’. Daarom hebben wij het pedagogisch programma van Stay Strong in een filmjasje gestoken. Het programma biedt structuur met ruimte voor plezier maken. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden en sociale vaardigheidstrainingen.

Op kamp krijgt je kind pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. Je kind leert vaardigheden die hem of haar helpen in lastige situaties (zoals ‘Iemand wil geen vrienden met me worden’ of ‘Ik durf geen nee te zeggen als iemand met me wil afspreken terwijl ik daar geen zin in heb’). En krijgt tools voor de dagelijkse praktijk. Met leeftijdsgenoten doet je kind succeservaringen op, waardoor het zelfvertrouwen groeit. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

Elke dag komen op ongedwongen wijze sociale vaardigheidsthema’s aan bod. Dit gebeurt in vaste onderdelen: Masterclass, Write the script, Acting studio en Visagie. Maar we zorgen ook voor voldoende ‘chilltijd’. Daardoor is er ruimte om nieuwe vrienden te maken, van alles onderling te bespreken en van elkaar te leren. Je kind krijgt ook een mentor toegewezen.

De afsluiting van de week? Op de laatste avond loopt je kind over de rode loper naar de première van een zelfgemaakte film! Wij sturen deze film na afloop van het kamp naar jullie op.

Voor welke jongeren is Stay Strong?

Wij geven passende ondersteuning aan jongeren met:

 • Sociale angst (teruggetrokken, verlegen en/of weinig ruimte innemen)
 • Pestervaringen
 • Moeite met aanvoelen van de grens van de ander en/of zelf plagen of pesten
 • Moeite in het aangaan/onderhouden van sociale contacten
 • Onvoldoende sociale weerbaarheid
 • Faalangst
 • Negatief zelfbeeld of laag gevoel van eigenwaarde
 • Moeite met omgaan met veranderingen

De onderdelen van kamp

Masterclass

Tijdens Masterclass bekijkt je kind met de andere deelnemers en een psycholoog filmfragmenten over situaties waar je als puber last van hebt. Ze bespreken op welke manieren je met dit soort momenten omgaat. Ze leren hoe ze dat in de praktijk brengen.

Write the Script

Na Masterclass onderzoekt je kind hoe deze thema’s belicht kunnen worden in de film die hij of zij zelf maakt. Je zoon of dochter schrijft in groepsverband een script en een storyboard.

Acting Studio

In de Acting Studio werkt je kind aan zijn of haar lichaamshouding, oogcontact, stemgebruik, expressie en presentatietechnieken. Dat zorgt voor een goede voorbereiding op de rol in de film. Je kind wordt zich daarbij bewuster van lichaamstaal en sociale vaardigheden.

Visagie

De typetjes Leco en Trix staan klaar bij de dressing room en visagiesalon om je kind om te toveren tot een echte filmster. Tegelijkertijd bespreken zij belangrijke thema’s, zoals persoonlijke hygiëne en uiterlijke verzorging.

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of dochter een mentorgroep. Met hen werkt je kind dagelijks aan zijn of haar persoonlijke doel. Ze geven elkaar tips en oefenen in rollenspelen. Zo leert je kind veel van, maar ook mét een ander.

Wanneer zijn de kampen?

Stay Strong 46 – 30 april t/m 5 mei 2023
Stay Strong 47 – 30 juli t/m 4 augustus 2023

Stay Strong 48 – 6 t/m 11 augustus 2023

Wat kost Stay Strong?

De kosten voor Stay Strong bedragen eenmalig € 695,-. Dit is inclusief de intake en het kamp (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten).

Tijdens ons kamp krijgt je kind 23 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en opvoedkundige begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Ter vergelijk: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 23 x € 90 (gemiddeld uurtarief) = € 2070,-. De vruchten die je kind tot slot plukt van een gezellige, effectieve vakantieweek met gelijkgestemden is uiteraard onbetaalbaar!

We kunnen deze voordelige prijs bieden door de beschikbaarheid van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt. Is dit bedrag voor jou/jullie niet haalbaar, neem dan contact met ons op over de kortingsmogelijkheden.

Praktische informatie

Na het intakegesprek ontvangen jullie een informatiemail met een linkje naar de site. Hier kan je richting kamp alle informatie op vinden die je nodig hebt (o.a. de locatiegegevens en de paklijst).

Je brengt jouw kind op de zondagochtend naar Stay Strong en haalt hem/haar de vrijdagochtend weer op. Details leest u te zijner tijd in de mail.

Zo’n 6 weken na de kampweek is er een mogelijkheid  tot een natraject coaching gesprek. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst. Indien gewenst kan jouw zoon/dochter bij het gesprek aanwezig zijn. Je kind blikt terug op de kamptijd en kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie. De kosten voor deze extra service bedragen € 75,-

Hoe weet ik of dit geschikt is voor mijn kind?

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 14 werkdagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake.

Voor welke kinderen is kamp niet passend?

In onze ervaring zijn er een aantal situaties waarbij kamp niet passend is voor kinderen of jongeren, namelijk:
 • Moeite om in een grote groep te functioneren (bijvoorbeeld door te grote angst of een te grote mate van impulsiviteit of overprikkeling).
 • Fysieke agressiviteit of een grote mate van gebrek aan zelfcontrole.
 • Onvoldoende zelfreflectie.
 • Hoge angst of spanning bij het niet thuis slapen.
 • Onvoldoende motivatie voor het kamp bij kind/jongere.
 • Suïcide problemen.
 • Hechtingsstoornis.
 • IQ lager dan 85.
 • Speciaal onderwijs, met uitzondering van cluster 2 onderwijs.
 • Lagere opleiding dan vmbo-tl (advies) op middelbaar onderwijs.
Dit zijn onze richtlijnen. Denk jij alsnog dat kamp wel passend is, neem dan gerust contact met ons op en dan bellen we er even over. Als we samen tot de conclusie komen dat het een succeservaring kan worden maken we zeker uitzonderingen! Neem contact op via .
 

‘Hoe presenteer ik?
Hoe kom ik op voor mezelf?’​

Wat zeggen ouders over Stay Strong?

‘Daan heeft van 16.00 tot 24.00 uur met mij gepraat over Stay Strong. Niet over wat hij allemaal gedaan had enzo, maar puur over zijn gevoelens en emoties tijdens Stay Strong. Hij zei: “Mam, het was ZO ontzettend fijn op kamp, iedereen is lief tegen elkaar. En mam, mensen vonden mij ook lief! En ik was gewoon mezelf! Dat heb ik nog nooit meegemaakt!”

Stay Strong is dus een waanzinnig effectief kamp geweest voor Daan, want hij heeft meegemaakt dat mensen lief kunnen zijn voor hem, en dat hij niet altijd gepest hoeft te worden. Hij heeft vertrouwen in de toekomst door deze ontzettend goede en positieve ervaring.’

MOEDER VAN DAAN

‘Voor mijn dochter en voor mij is Stay Strong een onvergetelijk kamp geweest. Zij heeft geleerd om op te komen voor zichzelf. Dat vond zij heel belangrijk. Jullie hebben haar technieken geleerd die zij in de praktijk vaak gebruikt. Het programma zat goed in elkaar en ze heeft het er nu, een jaar later, nog over.

Voor mij als vader was het ook een hele positieve ervaring. De contacten die ik met jullie had, waren heel persoonlijk en duidelijk. De nazorg was net zoals de intake en het kamp: goed geregeld. Het verslag dat de ouders kregen was heel helder. Over het kamp is goed nagedacht. Het is goed georganiseerd. Dit gaf mij als ouder een heel fijn gevoel.’

VADER VAN CARINE

‘Lieve mensen van Stichting De Ster,

Ik wil niet wachten tot het follow-upgesprek om jullie te bedanken voor de geweldige week die jullie Lies hebben bezorgd. Ze is nog nooit zo enthousiast geweest over iets, raakt over het kamp niet uitgepraat en zingt nog dagelijks de clubliedjes. Ze heeft zich kennelijk enorm veilig gevoeld en ik weet als moeder van haar dat dat geen kleine opgave is. Ook even speciale dank aan haar “secret friend”, de lieve briefjes die door haar zijn geschreven worden gekoesterd als klompjes goud en zijn nog net niet ingelijst. Jullie hebben voor Lies haar zelfvertrouwen enorm veel betekend! Dankjulliewel’

MOEDER VAN LIES

‘Het oplossingsvermogen van mijn zoon Joost is echt gegroeid. Hij kon voor Stay Strong blijven hangen in een probleem waar hij tegenaan liep, hij kon er dan amper zelf uitkomen en werd behoorlijk lastig (bijvoorbeeld boos, agressief) voor zijn omgeving. Wanneer hij nu beseft dat hij in een “lastige situatie” (zo noemt hij een probleem tegenwoordig) zit, staat hij er even bij stil, onderzoekt de mogelijkheden en onderneemt actie! Het heeft hem echt een stuk rustiger gemaakt!’

MOEDER VAN JOOST

Inschrijformulier 2022

Wat leuk dat je wilt inschrijven voor één van onze kampen! 

Voorafgaand aan ieder kamp (behalve StarTrek) vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek is met jou én je kind samen. Het vindt plaats bij ons op kantoor in Amsterdam en duurt ca. 45 minuten. Na inschrijving nemen wij binnen 14 dagen contact met je op om het intakegesprek in te plannen. Blijkt na dit gesprek dat het kamp toch niet passend is voor je kind dan zijn er geen kosten aan verbonden. Pas na het gesprek en jouw toestemming is de inschrijving definitief.

Ik geef mijn kind op voor

Vink de onderstaande vakjes aan:

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.