Stay Strong: 12 t/m 16 jaar
(middelbare school)

Je kind volgt workshops gericht op sociale vaardigheden en maakt een eigen film.

Puberthema’s in een filmjasje

“Door Stay Strong beseft Daan dat hij niet altijd gepest hoeft te worden. Hij heeft daardoor vertrouwen in de toekomst!’’

 • Thema’s rond sociale vaardigheden in een filmjasje: van 12 t/m 16 jaar
 • Duur: 5 nachten (van zondag t/m vrijdag)
 • Kosten: € 695. Onderaan deze pagina vind je informatie over de vergoeding van je verzekeraar, PGB of kortingsplekken.

Tijdens Stay Strong gaan middelbare scholieren aan de slag met thema’s zoals:

 • Identiteitsontwikkeling
 • Omgaan met schooldruk
 • Omgaan met groepsdruk
 • Opkomen voor jezelf
 • Grenzen aangeven
 • Social media
 • Zelfvertrouwen
 • Vrienden maken en behouden
 • Omgaan met ruzies
 • Omgaan met pesten/plagen
 • Inzicht in seksuele ontwikkeling
 • Lichamelijke ontwikkeling & verzorging
 • Andermans grenzen leren herkennen
je eigen film maken op Stay Strong kamp

Het laatste waar je zoon of dochter tijdens de vakantie waarschijnlijk aan moet denken is ‘leren’. Daarom hebben wij het pedagogische programma van Stay Strong in een filmjasje gestoken. Onder begeleiding van regisseurs maakt je kind in groepjes een eigen film.

Elke dag komen op ongedwongen wijze sociale vaardigheidsthema’s aan bod. Dit gebeurt in vaste onderdelen: Masterclass, Write the script, Acting studio en Visagie. Maar we zorgen ook voor voldoende ‘chilltijd’. Daardoor is er ruimte om nieuwe vrienden te maken, van alles onderling te bespreken en van elkaar te leren. Je kind krijgt ook een mentor toegewezen.

De afsluiting van de week? Op de laatste avond loopt je kind over de rode loper naar de première van een zelfgemaakte film! Wij sturen deze film na afloop van het kamp naar jullie op.

Masterclass

Tijdens Masterclass bekijkt je kind met de andere deelnemers en een psycholoog filmfragmenten over situaties waar je als puber last van hebt. Ze bespreken op welke manieren je met dit soort momenten omgaat. Ze leren hoe ze dat in de praktijk brengen.

Write the script

Na Masterclass onderzoekt je kind hoe deze thema’s belicht kunnen worden in de film die hij of zij zelf maakt. Je zoon of dochter schrijft in groepsverband een script en een storyboard.

Acting Studio

In de Acting studio werkt je kind aan zijn of haar lichaamshouding, oogcontact, stemgebruik, expressie en presentatietechnieken. Dat zorgt voor een goede voorbereiding op de rol in de film. Je kind wordt zich daarbij bewuster van lichaamstaal en sociale vaardigheden.

Visagie

De typetjes Leco en Trix staan klaar bij de dressing room en visagiesalon om je kind om te toveren tot een echte filmster. Tegelijkertijd bespreken zij belangrijke thema’s, zoals persoonlijke hygiëne en uiterlijke verzorging.

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of dochter een mentorgroep. Met hen werkt je kind dagelijks aan zijn of haar persoonlijke doel. Ze geven elkaar tips en oefenen in rollenspelen. Zo leert je kind veel van, maar ook mét een ander.

 

‘Hoe presenteer ik?
Hoe kom ik op voor mezelf?’​

kosten kamp Stay Strong

Wat kost Stay Strong?

De kosten voor Stay Strong bedragen eenmalig € 695. Dit is inclusief:

 • de intake
 • het vakantiekamp (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten)
 • een exemplaar van de zelfgemaakte film

Tijdens ons kamp krijgt je kind 23 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en opvoedkundige begeleiding van een pedagoog of psycholoog.
Ter vergelijk: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 23 x € 90 (gemiddeld uurtarief) = € 2070. Je bent bij Stichting De Ster voor therapie dus voordeliger uit.
De vruchten die je kind tot slot plukt van een gezellige, effectieve vakantieweek met gelijkgestemden is uiteraard onbetaalbaar!

We kunnen deze voordelige prijs bieden door de beschikbaarheid van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt.

Kun je de ouderbijdrage niet (volledig) betalen? Kijk dan bij mogelijke vergoedingen of neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Intake

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 10 werkdagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake.

Kamptijd

Naast alle kampactiviteiten krijgt je kind pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden en sociale vaardigheidstrainingen.

Deze theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een programma waarin de diverse onderdelen op een speelse manier zijn opgenomen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

Follow-up

Zo'n 6 weken na de kampweek is er een mogelijkheid  tot een natraject coaching gesprek. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst. Indien gewenst kan jouw zoon/dochter bij het gesprek aanwezig zijn. Je kind blikt terug op de kamptijd en kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie.
De kosten voor deze extra service bedragen € 75,-

Mogelijke vergoedingen

 

Vanuit je zorgverzekering

Diverse verzekeraars vergoeden voor een deel de kosten van onze kampweken. Je leest hier meer over in de polisvoorwaarden onder het kopje ‘therapeutische vakantiekampen’. Vraag bij je verzekeraar na wat de actuele vergoedingen zijn. Met onderstaande verzekeringsmaatschappijen hebben wij afspraken:

 
 • Aevitea
 • CZ
 • De Friesland
 • Nationale Nederlanden
 • Holland Zorgt
 • OHRA
 • Pro Life
 • Promovendum
 • Salland
 • Interpolis
 • Politie Zorg Polis
 • Zorg en Zekerheid

N.B.: Soms zijn niet alle medewerkers van een verzekeringsmaatschappij op de hoogte van onze vergoedingen en/of zijn er aanvullende documenten vereist. Neem dan even contact met ons via info@stichtingdester.nl.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Bij de meeste indicaties worden de kosten voor onze kampen vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget. Elke gemeente hanteert andere regels en restricties. Heb je vragen?  Mail ons op info@stichtingdester.nl.

Wat zeggen ouders over Stay Strong?

‘Daan heeft van 16.00 tot 24.00 uur met mij gepraat over Stay Strong. Niet over wat hij allemaal gedaan had enzo, maar puur over zijn gevoelens en emoties tijdens Stay Strong. Hij zei: “Mam, het was ZO ontzettend fijn op kamp, iedereen is lief tegen elkaar. En mam, mensen vonden mij ook lief! En ik was gewoon mezelf! Dat heb ik nog nooit meegemaakt!”

Stay Strong is dus een waanzinnig effectief kamp geweest voor Daan, want hij heeft meegemaakt dat mensen lief kunnen zijn voor hem, en dat hij niet altijd gepest hoeft te worden. Hij heeft vertrouwen in de toekomst door deze ontzettend goede en positieve ervaring.’

MOEDER VAN DAAN

‘Voor mijn dochter en voor mij is Stay Strong een onvergetelijk kamp geweest. Zij heeft geleerd om op te komen voor zichzelf. Dat vond zij heel belangrijk. Jullie hebben haar technieken geleerd die zij in de praktijk vaak gebruikt. Het programma zat goed in elkaar en ze heeft het er nu, een jaar later, nog over.

Voor mij als vader was het ook een hele positieve ervaring. De contacten die ik met jullie had, waren heel persoonlijk en duidelijk. De nazorg was net zoals de intake en het kamp: goed geregeld. Het verslag dat de ouders kregen was heel helder. Over het kamp is goed nagedacht. Het is goed georganiseerd. Dit gaf mij als ouder een heel fijn gevoel.’

VADER VAN CARINE

‘Lieve mensen van Stichting De Ster,

Ik wil niet wachten tot het follow-upgesprek om jullie te bedanken voor de geweldige week die jullie Lies hebben bezorgd. Ze is nog nooit zo enthousiast geweest over iets, raakt over het kamp niet uitgepraat en zingt nog dagelijks de clubliedjes. Ze heeft zich kennelijk enorm veilig gevoeld en ik weet als moeder van haar dat dat geen kleine opgave is. Ook even speciale dank aan haar “secret friend”, de lieve briefjes die door haar zijn geschreven worden gekoesterd als klompjes goud en zijn nog net niet ingelijst. Jullie hebben voor Lies haar zelfvertrouwen enorm veel betekend! Dankjulliewel’

MOEDER VAN LIES

‘Het oplossingsvermogen van mijn zoon Joost is echt gegroeid. Hij kon voor Stay Strong blijven hangen in een probleem waar hij tegenaan liep, hij kon er dan amper zelf uitkomen en werd behoorlijk lastig (bijvoorbeeld boos, agressief) voor zijn omgeving. Wanneer hij nu beseft dat hij in een “lastige situatie” (zo noemt hij een probleem tegenwoordig) zit, staat hij er even bij stil, onderzoekt de mogelijkheden en onderneemt actie! Het heeft hem echt een stuk rustiger gemaakt!’

MOEDER VAN JOOST

Inschrijfformulier kind

Wat leuk dat je je dochter en/of zoon wil inschrijven voor één van onze kampen!

Voorafgaand aan ieder kamp vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek duurt ca. 45 minuten en is met zowel ouder(s)/verzorger(s) als met het kind op ons kantoor in Amsterdam. Heb je je hieronder ingeschreven? Dan nemen wij binnen 14 werkdagen contact met jullie op om het intakegesprek in te plannen! Blijkt na dit intakegesprek dat kamp toch niet passend is voor je kind, dan zijn er geen kosten verbonden aan de intake en dus het kamp. Na de intake wordt de inschrijving pas definitief.

Selecteer een kamp om de beschikbare datums te zien.
Gegevens ouders en/of verzorgers
Gegevens kind
Niet alle verplichte velden zijn ingevuld!

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.

Stichting De Ster wordt gesteund door: