Stay Strong

Je kind volgt workshops gericht op sociale vaardigheden en maakt een eigen film.

De puberteit is voor iedereen een lastige periode, maar wat als je extra onzeker bent en het niet lukt om vrienden te maken of te houden? Als de middelbare school een te grote uitdaging wordt? Speciaal voor die jongeren organiseren wij Stay Strong!

Samen met leeftijdsgenoten werken de jongeren tijdens dit kamp op verschillende manieren aan hun sociaal emotionele vaardigheden en maken zij onder begeleiding van regisseurs in verschillende groepjes een eigen film. In een ongedwongen sfeer werken zij aan: 

  • meer zelfvertrouwen;

  • ‘nee’ leren zeggen;

  • vrienden maken en houden;

  • leren omgaan met emoties;

  • oefenen met sociale vaardigheden.

Hieronder meer informatie over Stay Strong.

Stay Strong - in het kort

Leeftijd: 12 t/m 16 jaar
Duur      : 5 nachten (van zondag t/m vrijdag)

Kosten : € 695,-

Schrijf je kind in!

Door Stay Strong beseft Daan dat hij niet altijd gepest hoeft te worden. Hij heeft daardoor vertrouwen in de toekomst!’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar werken we aan op Stay Strong?

Tijdens Stay Strong werken we aan thema’s als vriendschap, emoties (herkennen, benoemen en reguleren) en voor jezelf opkomen. Het laatste waar jouw jongere tijdens de vakantie waarschijnlijk aan moet denken is ‘leren’. Daarom hebben wij het pedagogisch programma van Stay Strong in een ‘filmjasje’ gestoken. Dit programma biedt structuur met ruimte voor plezier maken. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden en sociale vaardigheidstrainingen.

Op kamp zorgen wij voor pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. We oefenen in vaardigheden die helpen in lastige situaties, zoals: ‘Iemand wil geen vrienden met me worden’ of ‘Ik durf geen nee te zeggen als iemand met me wil afspreken terwijl ik daar geen zin in heb’. En we geven tools mee voor de dagelijkse praktijk. Door het opdoen van een succeservaring met leeftijdsgenoten groeit het zelfvertrouwen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

Elke dag komen op ongedwongen wijze sociale vaardigheidsthema’s aan bod. Dit gebeurt in vaste onderdelen: Masterclass, Write the script, Acting studio en Visagie. Maar we zorgen ook voor voldoende ‘chilltijd’. Daardoor is er ruimte om nieuwe vrienden te maken, van alles onderling te bespreken en van elkaar te leren. Bovendien krijgt iedereen een mentor toegewezen.

De afsluiting van de week? Op de laatste avond loopt jouw jongere over de rode loper naar de première van een zelfgemaakte film! Wij sturen deze film na afloop van het kamp naar jullie op.

Voor welke jongeren is Stay Strong?

Wij geven passende ondersteuning aan jongeren met:

 • sociale angst (teruggetrokken, verlegen en/of weinig ruimte innemen);
 • pestervaringen;
 • moeite met aanvoelen van de grens van de ander en/of zelf plagen of pesten;
 • moeite in het aangaan/onderhouden van sociale contacten;
 • onvoldoende sociale weerbaarheid;
 • faalangst;
 • negatief zelfbeeld of laag gevoel van eigenwaarde;
 • moeite met omgaan met veranderingen.

De onderdelen van kamp

Masterclass

Tijdens Masterclass bekijkt je kind met de andere deelnemers en een psycholoog filmfragmenten over situaties waar je als puber last van hebt. Ze bespreken op welke manieren je met dit soort momenten omgaat. Ze leren hoe ze dat in de praktijk brengen.

Write the Script

Na Masterclass onderzoekt je kind hoe deze thema’s belicht kunnen worden in de film die hij of zij zelf maakt. Je zoon of dochter schrijft in groepsverband een script en een storyboard.

Acting Studio

In de Acting Studio werkt je kind aan zijn of haar lichaamshouding, oogcontact, stemgebruik, expressie en presentatietechnieken. Dat zorgt voor een goede voorbereiding op de rol in de film. Je kind wordt zich daarbij bewuster van lichaamstaal en sociale vaardigheden.

Visagie

De typetjes Leco en Trix staan klaar bij de dressing room en visagiesalon om je kind om te toveren tot een echte filmster. Tegelijkertijd bespreken zij belangrijke thema’s, zoals persoonlijke hygiëne en uiterlijke verzorging.

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of dochter een mentorgroep. Met hen werkt je kind dagelijks aan zijn of haar persoonlijke doel. Ze geven elkaar tips en oefenen in rollenspelen. Zo leert je kind veel van, maar ook mét een ander.

Wanneer zijn de kampen?

Wat kost Stay Strong?

De kosten voor Stay Strong bedragen eenmalig € 695,-. Dit is inclusief de intake en het kamp (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten). Bovendien zorgen wij voor extra begeleiders zodat er per 2-3 kinderen een mentor aanwezig is.

Tijdens ons kamp krijgt je kind 23 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en opvoedkundige begeleiding van een pedagoog of psycholoog. We kunnen deze voordelige prijs bieden door de donaties van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt.
Ter vergelijking: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 23 x € 90 (gemiddeld uurtarief) = € 2070,-. 

Goed om te weten: is het deelnamebedrag van € 695 voor jullie niet haalbaar? Financiën hoeven wat ons betreft geen reden te zijn om niet op kamp te kunnen! Neem contact op via finance@stichtingdester.nl voor meer informatie hierover.

Praktische informatie

Je schrijft je kind via het online formulier vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen 5 werkdagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs voor een intake. Tijdens deze afspraak voeren we zowel gesprekken met je kind als met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Dit onder begeleiding van een pedagoog  aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake. Ook ontvangen jullie een informatiemail met een linkje naar onze site. Hier kun je, richting kamp, alle informatie vinden die je nodig hebt (o.a. de locatiegegevens en de paklijst). Het kampt duurt van zondag tot vrijdag 12:00 uur.

Zo’n 6 weken na kamp is er een mogelijkheid  tot een natraject coaching gesprek. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst. Wij adviseren jouw kind hierbij aanwezig te laten zijn. Hij/zij blikt terug op de kamptijd en kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie. De kosten voor deze extra service bedragen € 75,-

Hoe weet ik of dit geschikt is voor mijn kind?

Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen 5 werkdagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met zowel je kind als met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake.

Voor welke kinderen is kamp niet passend?

In onze ervaring zijn er een aantal situaties waarbij kamp niet passend is voor kinderen of jongeren, namelijk:
 • Moeite om in een grote groep te functioneren (bijvoorbeeld door te grote angst of een te grote mate van impulsiviteit of overprikkeling).
 • Fysieke agressiviteit of een grote mate van gebrek aan zelfcontrole.
 • Onvoldoende zelfreflectie.
 • Hoge angst of spanning bij het niet thuis slapen.
 • Onvoldoende motivatie voor het kamp bij kind/jongere.
 • Suïcide problemen.
 • Hechtingsstoornis.
 • IQ lager dan 85.
 • Speciaal onderwijs, met uitzondering van cluster 2 onderwijs.
 • Lagere opleiding dan vmbo-tl (advies) op middelbaar onderwijs.
Dit zijn onze richtlijnen. Denk jij alsnog dat kamp wel passend is, neem dan gerust contact met ons op en dan bellen we er even over. Als we samen tot de conclusie komen dat het een succeservaring kan worden maken we zeker uitzonderingen! Neem contact op via .
 

‘Hoe presenteer ik?
Hoe kom ik op voor mezelf?’​

Wat zeggen ouders over Stay Strong?

‘Daan heeft van 16.00 tot 24.00 uur met mij gepraat over Stay Strong. Niet over wat hij allemaal gedaan had enzo, maar puur over zijn gevoelens en emoties tijdens Stay Strong. Hij zei: “Mam, het was ZO ontzettend fijn op kamp, iedereen is lief tegen elkaar. En mam, mensen vonden mij ook lief! En ik was gewoon mezelf! Dat heb ik nog nooit meegemaakt!”

Stay Strong is dus een waanzinnig effectief kamp geweest voor Daan, want hij heeft meegemaakt dat mensen lief kunnen zijn voor hem, en dat hij niet altijd gepest hoeft te worden. Hij heeft vertrouwen in de toekomst door deze ontzettend goede en positieve ervaring.’

MOEDER VAN DAAN

‘Voor mijn dochter en voor mij is Stay Strong een onvergetelijk kamp geweest. Zij heeft geleerd om op te komen voor zichzelf. Dat vond zij heel belangrijk. Jullie hebben haar technieken geleerd die zij in de praktijk vaak gebruikt. Het programma zat goed in elkaar en ze heeft het er nu, een jaar later, nog over.

Voor mij als vader was het ook een hele positieve ervaring. De contacten die ik met jullie had, waren heel persoonlijk en duidelijk. De nazorg was net zoals de intake en het kamp: goed geregeld. Het verslag dat de ouders kregen was heel helder. Over het kamp is goed nagedacht. Het is goed georganiseerd. Dit gaf mij als ouder een heel fijn gevoel.’

VADER VAN CARINE

‘Lieve mensen van Stichting De Ster,

Ik wil niet wachten tot het follow-upgesprek om jullie te bedanken voor de geweldige week die jullie Lies hebben bezorgd. Ze is nog nooit zo enthousiast geweest over iets, raakt over het kamp niet uitgepraat en zingt nog dagelijks de clubliedjes. Ze heeft zich kennelijk enorm veilig gevoeld en ik weet als moeder van haar dat dat geen kleine opgave is. Ook even speciale dank aan haar “secret friend”, de lieve briefjes die door haar zijn geschreven worden gekoesterd als klompjes goud en zijn nog net niet ingelijst. Jullie hebben voor Lies haar zelfvertrouwen enorm veel betekend! Dankjulliewel’

MOEDER VAN LIES

‘Het oplossingsvermogen van mijn zoon Joost is echt gegroeid. Hij kon voor Stay Strong blijven hangen in een probleem waar hij tegenaan liep, hij kon er dan amper zelf uitkomen en werd behoorlijk lastig (bijvoorbeeld boos, agressief) voor zijn omgeving. Wanneer hij nu beseft dat hij in een “lastige situatie” (zo noemt hij een probleem tegenwoordig) zit, staat hij er even bij stil, onderzoekt de mogelijkheden en onderneemt actie! Het heeft hem echt een stuk rustiger gemaakt!’

MOEDER VAN JOOST

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.