Sterk ID: Voor alle groep 8’ers!
(11 t/m 13 jaar)

Voor als je kind de overstap van de basisschool naar de brugklas maakt.

Klaar voor de brugklas

“Onze dochter heeft door het kamp een enorme positieve boost gekregen, wat ze hard nodig had.’’

 • Focus op thema’s in de overgang naar de middelbare school: van 11 t/m 13 jaar
 • Duur: 5 nachten (van zondag t/m vrijdag)
 • Kosten: € 695. Onderaan deze pagina vind je informatie over de vergoeding van je verzekeraar, PGB of kortingsplekken.

Tijdens Sterk ID besteden we aandacht aan thema’s die de overgang naar de middelbare school met zich meebrengt. Denk aan:

 • Zelfvertrouwen
 • Zelfbeeld
 • Sociale vaardigheden
 • Sociale weerbaarheid
 • Assertiviteit
 • Social media
 • Groepsdruk
 • Aangaan van sociale contacten
 • Vertrouwen, anderen leren vertrouwen
 • Omgaan met pesten
 • Inzicht in seksuele ontwikkeling
 • Lichaamstaal
 • Inzicht in gedachten, gevoelens en gedrag
 • Rustgevende technieken
 • Het (her)kennen van je eigen kracht
 • Ook werken kinderen samen met een eigen mentor aan persoonlijke doelen
vrienden maken op Sterk ID kamp
een week vol energie op Sterk ID kamp
lol maken tijdens Sterk ID kamp

Dagelijks krijgt je kind lessen en workshops op de Sterk ID School. Daarnaast volgt hij of zij het bewegingsprogramma Sta Sterk. Hierdoor krijgt je zoon of dochter tools die helpen in de dagelijkse middelbare schoolpraktijk.

Je kind leert vaardigheden die hem of haar helpen in lastige situaties (zoals ‘Iemand wil geen vrienden met me worden’ of ‘Ik durf geen nee te zeggen als iemand met me wil spelen terwijl ik daar geen zin in heb’). En krijgt tools voor de dagelijkse praktijk. Met leeftijdsgenoten doet je kind succeservaringen op, waardoor het zelfvertrouwen groeit.

Wij bieden de tools op drie manieren aan: door Club, Spel en Theater. Deze drie onderdelen komen elke dag terug. Daardoor weet je kind waar hij of zij aan toe is. Dat creëert een gevoel van veiligheid.

Daarnaast krijgt je zoon of dochter een mentor toegewezen. Dit is een begeleider die je kind tijdens het kamp extra in de gaten houdt en er 24 uur per dag voor hem of haar is. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of je dochter een mentorgroep. Je kind werkt met hen dagelijks aan persoonlijke doelen tijdens een mentormoment.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je na afloop van het kamp nog met vragen rondloopt over het ondersteunen van je kind. Uiteraard zijn wij dan bereikbaar om antwoord te geven.

Sterk ID School

Dagelijks vertrekt je kind naar de Sterk ID School. Daar creëren acteurs allerlei typische lastige brugklassituaties: van een onverwachte overhoring en boze conciërges tot gepest worden door klasgenoten.

In aansluitende workshops bespreekt je kind onder leiding van psychologen in kleine groepjes hoe je met dit soort situaties omgaat. Ze oefenen daar verder mee.

Sta Sterk

Het speciaal ontwikkelde bewegingsprogramma Sta Sterk bestaat uit verschillende spelvormen. Alles draait om plezier terwijl je zoon of dochter tegelijkertijd werkt aan het verbeteren van zijn of haar lichaamshouding. Je kind wordt sterker en weerbaarder.

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of dochter een mentorgroep. Met hen werkt je kind dagelijks aan zijn of haar persoonlijke doel. Ze geven elkaar tips en oefenen in rollenspelen. Zo leert je kind veel van, maar ook mét een ander.

‘Wat zeg ik op Instagram?
Waarom voel ik me onzeker?’​

fun tijdens Sterkamp

Wat kost Sterk ID?

De kosten voor Sterk ID bedragen eenmalig € 695. Dit is inclusief:

 • de intake
 • het vakantiekamp (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten)

Tijdens ons kamp krijgt je kind 23 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en opvoedkundige begeleiding van een pedagoog of psycholoog.
Ter vergelijk: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 23 x € 90 (gemiddeld uurtarief) = € 2070. Je bent bij Stichting De Ster voor therapie dus voordeliger uit.
De vruchten die je kind tot slot plukt van een gezellige, effectieve vakantieweek met gelijkgestemden is uiteraard onbetaalbaar!

We kunnen deze voordelige prijs bieden door de beschikbaarheid van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt.

Kun je de ouderbijdrage niet (volledig) betalen? Kijk dan bij mogelijke vergoedingen of neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Brengen en halen

Twee weken voorafgaand aan het kamp ontvangt u een informatiemail met o.a.: de locatiegegevens, de paklijst en de laatste informatie.

U brengt uw kind op de zondagochtend naar Sterk ID om 10:00 uur. U haalt uw kind op de vrijdagochtend om 11:00 uur weer op van Sterk ID. Details leest u te zijner tijd in de mail.

Intake

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 10 werkdagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake.

Kamptijd

Naast alle kampactiviteiten krijgt je kind pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden en sociale vaardigheidstrainingen.

Deze theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een programma waarin de diverse onderdelen op een speelse manier zijn opgenomen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

Follow-up

Zo'n 6 weken na de kampweek is er een mogelijkheid  tot een natraject coaching gesprek. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst. Indien gewenst kan jouw zoon/dochter bij het gesprek aanwezig zijn. Je kind blikt terug op de kamptijd en kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie.
De kosten voor deze extra service bedragen € 75,-

Mogelijke vergoedingen

 

Vanuit je zorgverzekering

Diverse verzekeraars vergoeden voor een deel de kosten van onze kampweken. Je leest hier meer over in de polisvoorwaarden onder het kopje ‘therapeutische vakantiekampen’. Vraag bij je verzekeraar na wat de actuele vergoedingen zijn. Met onderstaande verzekeringsmaatschappijen hebben wij afspraken:

 
 • Aevitea
 • CZ
 • De Friesland
 • Nationale Nederlanden
 • Holland Zorgt
 • OHRA
 • Pro Life
 • Promovendum
 • Salland
 • Interpolis
 • Politie Zorg Polis
 • Zorg en Zekerheid

N.B.: Soms zijn niet alle medewerkers van een verzekeringsmaatschappij op de hoogte van onze vergoedingen en/of zijn er aanvullende documenten vereist. Neem dan even contact met ons via info@stichtingdester.nl.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Bij de meeste indicaties worden de kosten voor onze kampen vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget. Elke gemeente hanteert andere regels en restricties. Heb je vragen?  Mail ons op info@stichtingdester.nl.

Inschrijfformulier kind

Wat leuk dat je je dochter en/of zoon wil inschrijven voor één van onze kampen!

Voorafgaand aan ieder kamp vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek duurt ca. 45 minuten en is met zowel ouder(s)/verzorger(s) als met het kind op ons kantoor in Amsterdam. Heb je je hieronder ingeschreven? Dan nemen wij binnen 14 werkdagen contact met jullie op om het intakegesprek in te plannen! Blijkt na dit intakegesprek dat kamp toch niet passend is voor je kind, dan zijn er geen kosten verbonden aan de intake en dus het kamp. Na de intake wordt de inschrijving pas definitief.

Selecteer een kamp om de beschikbare datums te zien.
Gegevens ouders en/of verzorgers
Gegevens kind
Niet alle verplichte velden zijn ingevuld!

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.

Stichting De Ster wordt gesteund door: