Sterk ID: Voor alle groep 8-ers! 11 t/m 13 jaar

Voor als je kind de overstap van de basisschool naar de brugklas maakt

Klaar voor de brugklas

‘Onze dochter heeft door het kamp een enorme positieve boost gekregen, wat ze hard nodig had.’

 • Focus op thema’s in de overgang naar de middelbare school: van 11 t/m 13 jaar
 • Duur: 5 nachten (van zondag t/m vrijdag)
 • Na afsluiting: toegang tot de Sterpoli (online pedagogische ondersteuning)
 • Kosten: tijdelijke actieprijs €695,
  reguliere prijs  €805,- (scroll naar beneden voor info over de vergoeding van je verzekeraar, PGB of kortingsplekken)

Tijdens Sterk ID besteden we aandacht aan thema’s die de overgang naar de middelbare school met zich meebrengt. Denk aan:

 • Zelfvertrouwen
 • Zelfbeeld
 • Sociale vaardigheden
 • Sociale weerbaarheid
 • Assertiviteit
 • Social media
 • Groepsdruk
 • Aangaan van sociale contacten
 • Vertrouwen, anderen leren vertrouwen
 • Omgaan met pesten
 • Lichaamstaal
 • Inzicht in gedachten, gevoelens en gedrag
 • Rustgevende technieken
 • Het (her)kennen van je eigen kracht
 • Ook werken kinderen samen met een eigen mentor aan persoonlijke doelen.

Dagelijks krijgt je kind lessen en workshops op de Sterk ID School. Daarnaast volgt hij of zij het bewegingsprogramma Sta Sterk. Hierdoor krijgt je zoon of dochter tools die helpen in de dagelijkse middelbare schoolpraktijk.

Je kind krijgt ook een mentor toegewezen. Dit is een begeleider die er 24 uur per dag voor hem of haar is. Samen met 1 of 2 andere jongeren vormt je zoon of je dochter een mentorgroep. Je kind werkt met hen elke dag aan persoonlijke doelen tijdens een mentormoment.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je na afloop van het
kamp nog met vragen rondloopt over het ondersteunen van je kind. Daarom kun je ons via de Sterpoli  (sterpoli@stichtingdester.nl) altijd om pedagogisch advies vragen. 

Sterk ID School

Dagelijks vertrekt je kind naar de Sterk ID School. Daar creëren acteurs allerlei typische lastige brugklassituaties: van een onverwachte overhoring en boze conciërges tot gepest worden door klasgenoten.

In aansluitende workshops bespreekt je kind onder leiding van psychologen in kleine groepjes hoe je met dit soort situaties omgaat. Ze oefenen daar verder mee.

Sta Sterk

Het speciaal ontwikkelde bewegingsprogramma Sta Sterk bestaat uit verschillende spelvormen. Alles draait om plezier terwijl je zoon of dochter tegelijkertijd werkt aan het verbeteren van zijn of haar lichaamshouding. Je kind wordt sterker en weerbaarder.

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of dochter een mentorgroep. Met hen werkt je kind dagelijks aan zijn of haar persoonlijke doel. Ze geven elkaar tips en oefenen in rollenspelen. Zo leert je kind veel van, maar ook mét een ander. 

Wat zeg ik op Instagram?
Waarom voel ik me onzeker?

Wat kost Sterk ID?

De kosten voor Sterk ID bedragen €695. Dit is inclusief:

 • de intake
 • het vakantiekamp (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten)
 • het follow-upgesprek
 • half jaar Sterpoli

Tijdens ons kamp krijgt je kind 23 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en opvoedkundige begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Ter vergelijk: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 23 x € 90,- (gemiddeld uurtarief) = € 2070,-. Je bent bij Stichting De Ster voor therapie dus voordeliger uit. Een pluspunt aan Sterk ID is daarnaast dat bij de totaalprijs ook een half jaar Sterpoli en verblijfskosten voor de vakantieweek zijn inbegrepen. En de vruchten die je kind tot slot plukt van een gezellige, effectieve vakantieweek met gelijkgestemden is uiteraard onbetaalbaar!

We kunnen deze voordelige prijs bieden door de beschikbaarheid van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt. 

Kun je de ouderbijdrage niet (volledig) betalen? Kijk dan bij mogelijke vergoedingen of neem contact met ons op. We denken graag met je mee. 

Brengen & halen

Twee weken voorafgaand aan het kamp ontvangt u een informatiemail met o.a.: de locatiegegevens, de paklijst en de laatste informatie. 

U brengt uw kind op de zondagochtend naar Sterk ID om 10:00 uurU haalt uw kind op de vrijdagochtend om 11:00 uur weer op van Sterk ID. Details leest u t.z.t. in de mail. 

Intake

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 10 dagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen. 

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de vakantieweek nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten. Dit rapport geeft een indicatie van de ontwikkeling van je kind.

Vakantieweek

Naast alle kampactiviteiten krijgt je kind tijdens de vakantieweek pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden (zoals emotieregulatie) en sociale vaardigheidstrainingen.

Deze theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een programma waarin de diverse onderdelen op een speelse manier zijn opgenomen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

Follow-up

Zo’n 6 weken na de kampweek is er een follow-up gesprek bij ons op kantoor. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst.

Je kind blikt terug op de kamptijd met enkele begeleiders. Je zoon of dochter kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie, zodat de effecten lang merkbaar zijn.

Na dit traject staat de Sterpoli voor je klaar voor pedagogische ondersteuning. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Mogelijke vergoedingen

Vanuit je zorgverzekering

Diverse verzekeraars vergoeden voor een deel de kosten van onze kampweken. Je leest hier meer over in de polisvoorwaarden onder het kopje ‘therapeutische vakantiekampen’. Vraag bij je verzekeraar na wat de actuele vergoedingen zijn. Met onderstaande verzekeringsmaatschappijen hebben wij afspraken:

 •     Aevitea
 •     CZ
 •     De Friesland
 •     Nationale Nederlanden
 •     Holland Zorgt
 •     OHRA
 •     Pro Life
 •     Promovendum
 •     Salland
 •     Interpolis
 •     Politie Zorg Polis
 •     Zorg en Zekerheid


  N.B.:
   Soms zijn niet alle medewerkers van een verzekeringsmaatschappij op de hoogte van onze vergoedingen en/of zijn er aanvullende documenten vereist. Neem in dat geval contact met ons op via info@stichtingdester.nl.

Persoonsgebonden Budget

Bij de meeste indicaties worden de kosten voor onze kampen vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget. Elke gemeente hanteert andere regels en restricties, dus stuur ons een mail als je vragen hebt via info@stichtingdester.nl.

Kortingsplekken

Wij willen zo veel mogelijk kinderen een kans geven om met een van onze kampen mee te gaan. Daarom bieden wij in samenwerking met verschillende fondsen kortingsplekken aan. Meer weten? Stuur ons een mail via info@stichtingdester.nl.

Wat zeggen ouders over Sterk ID?

Data Sterk ID


Sterk ID 38

De Nijensteen - Veessen

25 juli t/m 30 juli 2021


Sterk ID 39

De Nijensteen - Veessen

1 augustus t/m 6 augustus 2021


Sterk ID 40

De Nijensteen - Veessen

8 augustus t/m 13 augustus 2021


Locatie:
De Nijensteen in Veessen

Inschrijfformulier

Selecteer een kamp om de beschikbare datums te zien.
Gegevens ouders en/of verzorgers
Gegevens kind
Niet alle verplichte velden zijn ingevuld!

Vragen? Neem contact met ons op!

Brengen & halen

Twee weken voorafgaand aan het kamp ontvangt u een informatiemail met o.a.: de locatiegegevens, de paklijst en de laatste informatie. 

U brengt uw kind op de zondagochtend naar Maankamp om 10:00 uurU haalt uw kind op de vrijdagochtend om 11:00 uur weer op van Maankamp. Details leest u t.z.t. in de mail. 

Brengen & halen

Twee weken voorafgaand aan het kamp ontvangt u een informatiemail met o.a.: de locatiegegevens, de paklijst en de laatste informatie. 

U brengt uw kind op de zondagochtend naar Maankamp om 10:00 uurU haalt uw kind op de vrijdagochtend om 11:00 uur weer op van Maankamp. Details leest u t.z.t. in de mail. 

Twee weken voorafgaand aan het kamp ontvangt u een informatiemail met o.a.: de locatiegegevens, de paklijst en de laatste informatie. 

U brengt uw kind op de zondagochtend naar Maankamp om 10:00 uurU haalt uw kind op de vrijdagochtend om 11:00 uur weer op van Maankamp. Details leest u t.z.t. in de mail.