Afterweekend: 9 t/m 12 jaar
(basisschool leeftijd)

Je kind krijgt verdieping op de Sterkamp-thema’s tijdens dit vervolg van Sterkamp.

Verdieping op vriendschap en grenzen aangeven

‘Onze zoon blijft beter bij zichzelf. Hij vertelt ons en zijn omgeving vaker wat hij lastig vindt in contact met anderen.’’

Het Afterweekend is een kamp voor kinderen van 9 t/m 12 jaar (basisschool) en een vervolg op Sterkamp.

   • Kamp voor 9 t/m 12 jaar (basisschool)
   • Verdieping op Sterkamp
   • Duur: 2 nachten (van vrijdag t/m zondag)
   • Kosten: tijdelijke actieprijs € 350,-. Onderaan deze pagina vind je informatie over de vergoeding van je verzekeraar, PGB of kortingsplekken.

Je kind kan op het Afterweekend als hij of zij al op Sterkamp is geweest. Het kamp duurt 2 nachten, van vrijdag tot en met zondag.

Tijdens het Afterweekend werkt je kind verder aan de thema’s vrienden maken/behouden en persoonlijke grenzen aangeven. Het programma biedt structuur met ruimte voor plezier maken.

Je kind leert vaardigheden die hem of haar helpen in lastige situaties (zoals ‘ik vind het spannend om op anderen af te stappen om zo vrienden te maken’). En krijgt tools voor de dagelijkse praktijk. Met leeftijdsgenoten doet je kind succeservaringen op, waardoor het zelfvertrouwen groeit.

Wij bieden de tools op drie manieren aan: door Club, Spel en Theater. Deze drie onderdelen komen elke dag terug. Daardoor weet je kind waar hij of zij aan toe is. Dat creëert een gevoel van veiligheid.

Daarnaast krijgt je zoon of dochter een mentor toegewezen. Dit is een begeleider die je kind tijdens het kamp extra in de gaten houdt en er 24 uur per dag voor hem of haar is. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of je dochter een mentorgroep. Je kind werkt met hen dagelijks aan persoonlijke doelen tijdens een mentormoment.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je na afloop van het kamp nog met vragen rondloopt over het ondersteunen van je kind. Uiteraard zijn wij dan bereikbaar.

lol maken op Maankamp
vrienden maken op Maankamp

Club

Bij Club leert je zoon of dochter praten over gedachten en gevoelens, onder begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Je kind leert op deze manier hoe hij of zij op verschillende manieren met lastige situaties omgaat.

Spel

Spelenderwijs gaat je kind met bewegingsdeskundigen aan de slag met de doelen die tijdens Club aan bod komen. Alles draait om samenwerken, plezier en spelvreugde. Centraal tijdens Spel staat: hoe sta je sterk, hoe maak je oogcontact en hoe kom je over op de ander?

Theater

Tijdens Theater oefent je kind met acteurs lastige situaties in rollenspelen. Je kind bekwaamt zich in de praktijk met wat hij of zij in Club en Spel leert. Ook ziet je zoon of dochter bij de andere kinderen wat de effecten van de oefeningen zijn.

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of dochter een mentorgroep. Met hen werkt je kind dagelijks aan zijn of haar persoonlijke doel. Ze geven elkaar tips en oefenen in rollenspelen. Zo leert je kind veel van, maar ook mét een ander.

‘Hoe zeg ik nee?
Hoe maak ik vrienden?’​

fun tijdens Sterkamp

Wat kost Afterweekend?

De kosten voor Afterweekend bedragen eenmalig € 350,- . Dit is inclusief:

 • de intake (omdat jouw kind al mee is geweest op Sterkamp is opnieuw een intake doen niet altijd nodig. Dit stemmen we samen met elkaar af)
 • het afterweekend (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten)

Los bij te boeken;

 • het natraject coaching gesprek (€75,-)

Tijdens ons kamp krijgt je kind 10 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Ter vergelijking: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 10 x € 90,- (gemiddeld uurtarief) = € 900. Je bent bij Stichting De Ster voor coaching/begeleiding dus voordeliger uit.
De vruchten die je kind tot slot plukt van een gezellige, effectieve vakantieweek met gelijkgestemden is uiteraard onbetaalbaar!

We kunnen deze voordelige prijs bieden door de beschikbaarheid van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt.

Kun je de ouderbijdrage niet (volledig) betalen? Kijk dan bij mogelijke vergoedingen of neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Brengen en halen

Twee weken voorafgaand aan het kamp ontvangt u een informatiemail met o.a.: de locatiegegevens, de paklijst en de laatste informatie.

U brengt uw kind op de vrijdagmiddag naar Afterweekend om 17:00 uur. U haalt uw kind op de zondagmiddag om 15:00 uur weer op van Afterweekend. Details leest u te zijner tijd in de mail.

Intake

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 10 werkdagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake.

Kamptijd

Naast alle kampactiviteiten krijgt je kind pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden en sociale vaardigheidstrainingen.

Deze theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een programma waarin de diverse onderdelen op een speelse manier zijn opgenomen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

Follow-up

Zo'n 6 weken na de kampweek is er een mogelijkheid  tot een natraject coaching gesprek. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst. Indien gewenst kan jouw zoon/dochter bij het gesprek aanwezig zijn. Je kind blikt terug op de kamptijd en kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie.
De kosten voor deze extra service bedragen € 75,-

Mogelijke vergoedingen

 

Vanuit je zorgverzekering

Diverse verzekeraars vergoeden voor een deel de kosten van onze kampweken. Je leest hier meer over in de polisvoorwaarden onder het kopje ‘therapeutische vakantiekampen’. Vraag bij je verzekeraar na wat de actuele vergoedingen zijn. Met onderstaande verzekeringsmaatschappijen hebben wij afspraken:

 
 • Aevitea
 • CZ
 • De Friesland
 • Nationale Nederlanden
 • Holland Zorgt
 • OHRA
 • Pro Life
 • Promovendum
 • Salland
 • Interpolis
 • Politie Zorg Polis
 • Zorg en Zekerheid

N.B.: Soms zijn niet alle medewerkers van een verzekeringsmaatschappij op de hoogte van onze vergoedingen en/of zijn er aanvullende documenten vereist. Neem dan even contact met ons via info@stichtingdester.nl.

 

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Bij de meeste indicaties worden de kosten voor onze kampen vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget. Elke gemeente hanteert andere regels en restricties. Heb je vragen?  Mail ons op info@stichtingdester.nl.

 

Kortingsplekken

Wij willen zo veel mogelijk kinderen een kans geven om met een van onze kampen mee te gaan. Daarom bieden wij in samenwerking met verschillende fondsen kortingsplekken aan.

Meer weten? Stuur ons een mail via info@stichtingdester.nl.

Inschrijfformulier kind

Wat leuk dat je je dochter en/of zoon wil inschrijven voor één van onze kampen!

Voorafgaand aan ieder kamp vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek duurt ca. 45 minuten en is met zowel ouder(s)/verzorger(s) als met het kind op ons kantoor in Amsterdam. Heb je je hieronder ingeschreven? Dan nemen wij binnen 14 werkdagen contact met jullie op om het intakegesprek in te plannen! Blijkt na dit intakegesprek dat kamp toch niet passend is voor je kind, dan zijn er geen kosten verbonden aan de intake en dus het kamp. Na de intake wordt de inschrijving pas definitief.

blank
Selecteer een kamp om de beschikbare datums te zien.
Gegevens ouders en/of verzorgers
Gegevens kind
Niet alle verplichte velden zijn ingevuld!

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.

Stichting De Ster wordt gesteund door: