Afterweekend

Verdieping op de Sterkamp-thema's tijdens dit vervolg weekend!

Is jouw kind tussen de 9 en 12 jaar en al eens op Sterkamp geweest? Dan is Afterweekend wat voor jullie! Net als op Sterkamp oefent jouw kind samen met andere kinderen spelenderwijs sociaal-emotionele vaardigheden. Hierbij borduren we verder op wat ze op Sterkamp allemaal al geleerd hebben! Dus;

  • Was Sterkamp fantastisch en wil jouw kind dolgraag meer?
  • Gun jij jouw kind herhaling van en verdieping op al het geleerde ?
  • Nog meer oefenmomenten?

En dat bovendien tijdens een weekend vol gezelligheid?

Afterweekend - in het kort

Leeftijd: 9 t/m 12 jaar (basisschool)
Duur: 2 nachten (van vrijdag t/m zondag)

Kosten: Tijdelijke actieprijs € 350,-

Schrijf je kind in!

Het valt mij op dat kinderen die nog een keer meegaan op kamp in de startblokken staan om nieuwe dingen te leren! – Merel, Kind & Jeugdpsycholoog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar werken we aan op Afterweekend?

Tijdens Afterweekend werkt je kind, net als op Sterkamp, aan thema’s als: vriendschap, emoties (herkennen, benoemen en reguleren) en opkomen voor zichzelf. Het programma biedt structuur met ruimte voor plezier maken. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden en sociale vaardigheidstrainingen.

Op kamp krijgt je kind pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. Je kind oefent verder met de op Sterkamp geleerde vaardigheden die hem of haar helpen in lastige situaties (zoals ‘Iemand wil geen vrienden met me worden’ of ‘Ik durf geen nee te zeggen als iemand met me wil spelen terwijl ik daar geen zin in heb’). En krijgt tools voor de dagelijkse praktijk. Met leeftijdsgenoten doet je kind succeservaringen op, waardoor het zelfvertrouwen groeit. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

De theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een programma waarin de diverse onderdelen op een speelse manier zijn opgenomen.  Wij bieden de tools op drie manieren aan: door Club, Spel en Theater. Daarnaast krijgt je zoon of dochter een mentor toegewezen.  Daardoor weet je kind waar hij of zij aan toe is. Dat creëert een gevoel van veiligheid.

Voor welke kinderen is Afterweekend?

Afterweekend is er voor kinderen die al eens op Sterkamp mee zijn geweest en dolgraag nog eens willen! Kinderen die nog wat meer willen oefenen, verdieping willen op de theorieën of de herhaling hiervan wel fijn zouden vinden kunnen mee op Afterweekend. Wij geven passende ondersteuning aan kinderen met:

 • Sociale angst (teruggetrokken, verlegen en/of weinig ruimte innemen)
 • Pestervaringen
 • Moeite met aanvoelen van de grens van de ander en/of zelf plagen of pesten
 • Moeite in het aangaan/onderhouden van sociale contacten
 • Onvoldoende sociale weerbaarheid
 • Faalangst
 • Negatief zelfbeeld of laag gevoel van eigenwaarde
 • Moeite met omgaan met veranderingen

De onderdelen van kamp

Club

Bij Club leert je zoon of dochter praten over gedachten en gevoelens, onder begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Je kind leert op deze manier hoe hij of zij op verschillende manieren met lastige situaties omgaat.

Spel

Spelenderwijs gaat je kind met bewegingsdeskundigen aan de slag met de doelen die tijdens Club aan bod komen. Alles draait om samenwerken, plezier en spelvreugde. Centraal tijdens Spel staat: hoe sta je sterk, hoe maak je oogcontact en hoe kom je over op de ander?

Theater

Tijdens Theater oefent je kind met acteurs lastige situaties in rollenspelen. Je kind bekwaamt zich in de praktijk met wat hij of zij in Club en Spel leert. Ook ziet je zoon of dochter bij de andere kinderen wat de effecten van de oefeningen zijn.

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of dochter een mentorgroep. Met hen werkt je kind dagelijks aan zijn of haar persoonlijke doel. Ze geven elkaar tips en oefenen in rollenspelen. Zo leert je kind veel van, maar ook mét een ander.

Wat kost Afterweekend?

De kosten voor Afterweekend bedragen eenmalig € 350,-. Dit is inclusief de intake en het kamp (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten).

Tijdens ons kamp krijgt je kind 12 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en opvoedkundige begeleiding van een pedagoog of psycholoog. We kunnen deze voordelige prijs bieden door de donaties van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt.
Ter vergelijking: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 12 x € 90 (gemiddeld uurtarief) = € 1080,-. 

Goed om te weten: is het deelnamebedrag van € 350 voor jullie niet haalbaar? Financiën hoeven wat ons betreft geen reden te zijn om niet op kamp te kunnen! Neem contact op via finance@stichtingdester.nl voor meer informatie hierover.

Wanneer zijn de kampen?

Afterweekend 2 – 13 t/m 15 oktober 2023

Praktische informatie

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 14 werkdagen). In dit telefonische gesprek blikken we even terug op het vorige kamp en maken we samen een inschatting of Afterweekend past bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake. Ook ontvangen jullie dan een informatiemail met een linkje naar de site. Hier kan je richting kamp alle informatie op vinden die je nodig hebt (o.a. de locatiegegevens en de paklijst). Je brengt je kind op de vrijdagmiddag naar Afterweekend om 17:00 uur. Je haalt uw kind op de zondagmiddag om 15:00 uur weer op van Afterweekend. Details lees je te zijner tijd in de mail.

Zo’n 6 weken na de kampweek is er een mogelijkheid tot een natraject coaching gesprek. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst. Indien gewenst kan jouw zoon/dochter bij het gesprek aanwezig zijn. Je kind blikt terug op de kamptijd en kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie. De kosten voor deze extra service bedragen € 75,-

Hoe weet ik of dit geschikt is voor mijn kind?

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 14 werkdagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake.

Voor welke kinderen is kamp niet passend?

In onze ervaring zijn er een aantal situaties waarbij kamp niet passend is voor kinderen of jongeren, namelijk:
 • Moeite om in een grote groep te functioneren (bijvoorbeeld door te grote angst of een te grote mate van impulsiviteit of overprikkeling).
 • Fysieke agressiviteit of een grote mate van gebrek aan zelfcontrole.
 • Onvoldoende zelfreflectie.
 • Hoge angst of spanning bij het niet thuis slapen.
 • Onvoldoende motivatie voor het kamp bij kind/jongere.
 • Suïcide problemen.
 • Hechtingsstoornis.
 • IQ lager dan 85.
 • Speciaal onderwijs, met uitzondering van cluster 2 onderwijs.
 • Lagere opleiding dan vmbo-tl (advies) op middelbaar onderwijs.
Dit zijn onze richtlijnen. Denk jij alsnog dat kamp wel passend is, neem dan gerust contact met ons op en dan bellen we er even over. Als we samen tot de conclusie komen dat het een succeservaring kan worden maken we zeker uitzonderingen! Neem contact op via .

‘Hoe zeg ik nee?
Hoe maak ik vrienden?’​

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.