Startkamp: 7 en 8 jarigen

Je kind gaat aan de slag met thema’s als vrienden maken, zelfvertrouwen en pesten.

Speciaal voor onze jongste deelnemers

‘Over elke minuut van het kamp is nagedacht. Ik vind de aandacht, de zorg en het enthousiasme voor de kinderen hartverwarmend.’

Startkamp is een kamp voor onze jongste leeftijdsgroep van 7 en 8 jaar.

 • Duur: 3 nachten (van zaterdag t/m dinsdag)
 • Uniek aan Startkamp: afsluiting met een Ouderdag om het effect van het kamp te vergroten.
 • Kosten: tijdelijke actieprijs € 350 (reguliere prijs € 400). Scroll naar beneden voor info over de vergoeding van je verzekeraar, PGB of kortingsplekken).

 

Startkamp is een kamp van 3 nachten in plaats van 5, zodat je kind minder lang van huis weg is. We sluiten het kamp af met een Ouderdag (op de laatste kampdag). Dit is uniek aan Startkamp. Want hoe jonger je kind, hoe meer aanmoediging van jou als ouder of verzorger nodig is om wat hij of zij leert vast te houden na het kamp. Ook is Startkamp een goede oefening om te kijken of Sterkamp wat voor je kind zou kunnen zijn.

Tijdens Startkamp werkt je kind aan thema’s als: Zelfvertrouwen, vriendschap, emoties (herkennen, benoemen en reguleren) en opkomen voor zichzelf. Het programma biedt veel structuur en daarnaast alle ruimte om plezier te maken.

Je kind leert vaardigheden die hem of haar helpen in lastige situaties (zoals ‘Iemand wil geen vrienden met me worden’ of ‘Ik durf geen nee te zeggen als iemand met me wil spelen terwijl ik daar geen zin in heb’). Ook krijgt je kind tools voor de dagelijkse praktijk. Met leeftijdsgenoten doet je kind succeservaringen op, waardoor het zelfvertrouwen groeit.

Wij bieden de tools op verschillende manieren aan: door de onderdelen Verhalenland, Club, Spel en Theater. Daarnaast krijgt je zoon of dochter een mentor toegewezen. Dit is een begeleider die je kind tijdens het kamp extra in de gaten houdt en er 24 uur per dag voor hem of haar is.

De laatste kampdag volg je als ouder/verzorger zowel met als zonder je kind een programma. Zo weet jij nog beter hoe je je kind na het kamp begeleidt. Daarmee vergroot je het effect van Startkamp. Zo zorgen wij samen met jou voor een langdurige steun in de rug!

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je na afloop van het kamp nog met vragen rondloopt over het ondersteunen van je kind. Uiteraard zijn wij dan bereikbaar.

blank

Club

Bij Club leert je zoon of dochter praten over gedachten en gevoelens, onder begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Je kind leert op deze manier hoe hij of zij op verschillende manieren met lastige situaties omgaat.

Spel

Spelenderwijs gaat je kind met bewegingsdeskundigen aan de slag met de doelen die tijdens Club aan bod komen. Alles draait om samenwerken, plezier en spelvreugde. Centraal tijdens Spel staat: hoe sta je sterk, hoe maak je oogcontact en hoe kom je over op de ander?

Theater

Tijdens Theater oefent je kind met acteurs lastige situaties in rollenspelen. Je kind bekwaamt zich in de praktijk met wat hij of zij in Club en Spel leert. Ook ziet je zoon of dochter bij de andere kinderen wat de effecten van de oefeningen zijn.

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Deze begeleider houdt jouw kind extra in de gaten op kamp en is er voor hem of haar.

‘Hoe reageer ik op pesten?
Hoe maak ik oogcontact?’​

fun op Startkamp

Wat kost Startkamp?

De kosten voor Startkamp bedragen € 350. Dit is inclusief:

 • De intake
 • Het vakantiekamp (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten)
 • De Oudertraining
 • Het follow-up gesprek

Tijdens ons kamp krijgt je kind 15 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Ter vergelijking: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 15 x € 90,- (gemiddeld uurtarief) = € 1350. Je bent bij Stichting De Ster voor coaching/begeleiding dus voordeliger uit. Een pluspunt aan Startkamp is daarnaast dat bij de totaalprijs ook de Oudertraining en verblijfskosten voor het kamp zijn inbegrepen. De vruchten die je kind tot slot plukt van een gezellige, effectieve vakantieweek met gelijkgestemden is onbetaalbaar!

We kunnen deze voordelige prijs bieden door de steun van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt.

Kun je de ouderbijdrage niet (volledig) betalen? Kijk dan bij mogelijke vergoedingen of neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Intake

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 10 dagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen.

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de kamptijd nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten, zoals besproken tijdens de intake.

Kamptijd

Naast alle kampactiviteiten krijgt je kind pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden en sociale vaardigheidstrainingen.

Deze theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een programma waarin de diverse onderdelen op een speelse manier zijn opgenomen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

Follow-up

Zo’n 6 weken na de kampweek is er een follow-up gesprek bij ons op kantoor. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst.

Je kind blikt terug op de kamptijd met enkele begeleiders. Je zoon of dochter kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie, zodat de effecten lang merkbaar zijn.

Mogelijke vergoedingen

Vanuit je zorgverzekering

Diverse verzekeraars vergoeden voor een deel de kosten van onze kampweken. Je leest hier meer over in de polisvoorwaarden onder het kopje ‘therapeutische vakantiekampen’. Vraag bij je verzekeraar na wat de actuele vergoedingen zijn. Met onderstaande verzekeringsmaatschappijen hebben wij afspraken:

 • Aevitea
 • CZ
 • De Friesland
 • Nationale Nederlanden
 • Holland Zorgt
 • OHRA
 • Pro Life
 • Promovendum
 • Salland
 • Interpolis
 • Politie Zorg Polis
 • Zorg en Zekerheid

N.B.: Soms zijn niet alle medewerkers van een verzekeringsmaatschappij op de hoogte van onze vergoedingen en/of zijn er aanvullende documenten vereist. Neem dan even contact met ons via info@stichtingdester.nl.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Bij de meeste indicaties worden de kosten voor onze kampen vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget. Elke gemeente hanteert andere regels en restricties. Heb je vragen?  Mail ons op info@stichtingdester.nl.

Kortingsplekken

Wij willen zo veel mogelijk kinderen een kans geven om met een van onze kampen mee te gaan. Daarom bieden wij in samenwerking met verschillende fondsen kortingsplekken aan.

Meer weten? Stuur ons een mail via info@stichtingdester.nl.

Inschrijfformulier kind

blank
Selecteer een kamp om de beschikbare datums te zien.
Gegevens ouders en/of verzorgers
Gegevens kind
Niet alle verplichte velden zijn ingevuld!

Vragen? Neem contact op, we staan je graag te woord.

Stichting De Ster wordt gesteund door: