Sterkamp: 8 t/m 12 jaar

​Je kind gaat aan de slag met thema’s als vrienden maken, zelfvertrouwen en pesten.

Serieuze thema's in een speels jasje

‘Dankzij Sterkamp is Wout sterker geworden, heeft hij meer zelfvertrouwen en heeft hij nu twee vrienden met wie hij erg veel plezier heeft.’

Sterkamp:

 • Vakantiekamp voor 8 t/m 12 jaar (basisschool)
 • Duur: 5 nachten (van zondag t/m vrijdag)
 • Na afsluiting: een half jaar Sterpoli (online pedagogische hulp)
 • Kosten: tijdelijke actieprijs €695,-
  reguliere prijs €805,- (scroll naar beneden voor info over de vergoeding van je verzekeraar, PGB of kortingsplekken)

Tijdens Sterkamp werkt je kind aan thema’s als: vriendschap, emoties (herkennen, benoemen en reguleren) en opkomen voor zichzelf. Het programma biedt structuur met ruimte voor plezier maken.

Je kind leert vaardigheden die hem of haar helpen in lastige situaties (zoals ‘Iemand wil geen vrienden met me worden’ of ‘Ik durf geen nee te zeggen als iemand met me wil spelen terwijl ik daar geen zin in heb’). En krijgt tools voor de dagelijkse praktijk. Met leeftijdsgenoten doet je kind succeservaringen op, waardoor het zelfvertrouwen groeit.

Wij bieden de tools op drie manieren aan: door Club, Spel en Theater. Deze drie onderdelen komen elke dag terug. Daardoor weet je kind waar hij of zij aan toe is. Dat creëert een gevoel van veiligheid.

Daarnaast krijgt je zoon of dochter een mentor toegewezen. Dit is een begeleider die je kind tijdens het kamp extra in de gaten houdt en er 24 uur per dag voor hem of haar is. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of je dochter een mentorgroep. Je kind werkt met hen dagelijks aan persoonlijke doelen tijdens een mentormoment.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je na afloop van het kamp nog wel eens met opvoedvragen worstelt. Je kunt ons via Sterpoli online pedagogisch advies vragen. En dat een half jaar lang!

Club

Bij Club leert je zoon of dochter praten over gedachten en gevoelens, onder begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Je kind leert op deze manier hoe hij of zij op verschillende manieren met lastige situaties omgaat.

Spel

Spelenderwijs gaat je kind met bewegingsdeskundigen aan de slag met de doelen die tijdens Club aan bod komen. Alles draait om samenwerken, plezier en spelvreugde. Centraal tijdens Spel staat: hoe sta je sterk, hoe maak je oogcontact en hoe kom je over op de ander?

Theater

Tijdens Theater oefent je kind met acteurs lastige situaties in rollenspelen. Je kind bekwaamt zich in de praktijk met wat hij of zij in Club en Spel leert. Ook ziet je zoon of dochter bij de andere kinderen wat de effecten van de oefeningen zijn. 

Mentormoment

Je kind krijgt een eigen mentor. Samen met 1 of 2 andere kinderen vormt je zoon of dochter een mentorgroep. Met hen werkt je kind dagelijks aan zijn of haar persoonlijke doel. Ze geven elkaar tips en oefenen in rollenspelen. Zo leert je kind veel van, maar ook mét een ander. 

Hoe sta ik sterk?
Hoe word ik minder snel boos?

Wat kost Sterkamp?

De kosten voor Sterkamp bedragen eenmalig €695,- ( normale prijs is €805,-)  Dit is inclusief:

 • de intake
 • het vakantiekamp (incl. accommodatie, eten/drinken, sport-/spelmaterialen en activiteiten)
 • het follow-upgesprek
 • half jaar Sterpoli

Tijdens ons kamp krijgt je kind 23 uur persoonlijke coaching, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen en opvoedkundige begeleiding van een pedagoog of psycholoog. Ter vergelijk: bij een reguliere therapeut betaal je omgerekend 23 x € 90,- (gemiddeld uurtarief) = € 2070,-. Je bent bij Stichting De Ster voor therapie dus voordeliger uit. Een pluspunt aan Sterkamp is daarnaast dat bij de totaalprijs ook een half jaar Sterpoli en verblijfskosten voor de vakantieweek zijn inbegrepen. En de vruchten die je kind tot slot plukt van een gezellige, effectieve vakantieweek met gelijkgestemden is uiteraard onbetaalbaar!

We kunnen deze voordelige prijs bieden door de beschikbaarheid van onze fondsen. Daarmee dekken we het verschil in daadwerkelijke kosten en datgene wat je als ouder/verzorger betaalt. 

Kun je de ouderbijdrage niet (volledig) betalen? Kijk dan bij mogelijke vergoedingen of neem contact met ons op. We denken graag met je mee. 

Brengen & halen

Twee weken voorafgaand aan het kamp ontvangt u een informatiemail met o.a.: de locatiegegevens, de paklijst en de laatste informatie. 

U brengt uw kind op de zondagochtend naar Sterkamp om 10:00 uurU haalt uw kind op de vrijdagochtend om 11:00 uur weer op van Sterkamp. Details leest u t.z.t. in de mail. 

Intake

Je schrijft je kind online vrijblijvend in. Na de inschrijving bellen wij je zo snel mogelijk (binnen uiterlijk 10 dagen). In dit telefonische gesprek maken we samen een eerste inschatting of onze kampen passen bij je kind. Zo ja, dan kom je met je kind bij ons langs op kantoor. Tijdens deze afspraak voeren we gesprekken met je kind én met jou. Jullie vullen los van elkaar psychologische vragenlijsten in. Daar zit een pedagoog bij aan wie je vragen kunt stellen. 

Uit de intake blijkt of een kamp past bij je kind en wat voor begeleiding tijdens de vakantieweek nodig is. Als je zoon of dochter met ons meegaat ontvang je een persoonlijk rapport met de uitslagen van de vragenlijsten. Dit rapport geeft een indicatie van de ontwikkeling van je kind.

Vakantieweek

Naast alle kampactiviteiten krijgt je kind tijdens de vakantieweek pedagogische coaching en persoonlijke begeleiding. Onze aanpak is gebaseerd op psychologische theorieën, praktische vaardigheden (zoals emotieregulatie) en sociale vaardigheidstrainingen.

Deze theorieën en vaardigheden zijn op een slimme manier verpakt in een programma waarin de diverse onderdelen op een speelse manier zijn opgenomen. De combinatie van plezier én het leren van nuttige vaardigheden maakt onze aanpak bewezen effectief en uniek.

Follow-up

Zo’n 6 weken na de kampweek is er een follow-up gesprek bij ons op kantoor. We bespreken de belangrijkste leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast krijg je pedagogische tips hoe je je kind optimaal ondersteunt in de toekomst.

Je kind blikt terug op de kamptijd met enkele begeleiders. Je zoon of dochter kan vragen stellen over lastige situaties in de thuis- of schoolsituatie, zodat de effecten lang merkbaar zijn.

Na dit traject staat De Ster voor je klaar bij pedagogische problemen met een half jaar Sterpoli. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Mogelijke vergoedingen

Vanuit je zorgverzekering

Diverse verzekeraars vergoeden voor een deel de kosten van onze kampweken. Je leest hier meer over in de polisvoorwaarden onder het kopje ‘therapeutische vakantiekampen’. Vraag bij je verzekeraar na wat de actuele vergoedingen zijn. Met onderstaande verzekeringsmaatschappijen hebben wij afspraken:

 •     Aevitea
 •     CZ
 •     De Friesland
 •     Nationale Nederlanden
 •     Holland Zorgt
 •     OHRA
 •     Pro Life
 •     Promovendum
 •     Salland
 •     Interpolis
 •     Politie Zorg Polis
 •     Zorg en Zekerheid


  N.B.:
   Soms zijn niet alle medewerkers van een verzekeringsmaatschappij op de hoogte van onze vergoedingen en/of zijn er aanvullende documenten vereist. Neem in dat geval contact met ons op via info@stichtingdester.nl.

Persoonsgebonden Budget

Bij de meeste indicaties worden de kosten voor onze kampen vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget. Elke gemeente hanteert andere regels en restricties, dus stuur ons een mail als je vragen hebt via info@stichtingdester.nl.

Kortingsplekken

Wij willen zo veel mogelijk kinderen een kans geven om met een van onze kampen mee te gaan. Daarom bieden wij in samenwerking met verschillende fondsen kortingsplekken aan. Meer weten? Stuur ons een mail via info@stichtingdester.nl.

DATA STERKAMP


Sterkamp 91

De Kleine Voordijk - Putten

2 mei t/m 7 mei 2021

(vol, u komt op de wachtlijst)


Sterkamp 89

n.t.b. - n.t.b.

2 mei t/m 7 mei 2021


Sterkamp 92

n.t.b.

25 juli t/m 30 juli 2021


Sterkamp 93

n.t.b.

1 augustus t/m 6 augustus 2021


Sterkamp 94

De Nijensteen - Veessen

15 augustus t/m 20 augustus 2021Nog vragen?

Wij helpen je graag. Bel ons op 020-428 1230 of stuur een mail naar info@stichtingdester.nl

Inschrijfformulier

Selecteer een kamp om de beschikbare datums te zien.
Gegevens ouders en/of verzorgers
Gegevens kind
Niet alle verplichte velden zijn ingevuld!

Vragen? Neem contact met ons op!

Brengen & halen

Twee weken voorafgaand aan het kamp ontvangt u een informatiemail met o.a.: de locatiegegevens, de paklijst en de laatste informatie. 

U brengt uw kind op de zondagochtend naar Maankamp om 10:00 uurU haalt uw kind op de vrijdagochtend om 11:00 uur weer op van Maankamp.

Details leest u t.z.t. in de mail.